• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Найстрашніша ніч Харківщини: як вижили люди після ударів російських «Іскандерів» (відео)

Происшествия   
Найстрашніша ніч Харківщини: як вижили люди після ударів російських «Іскандерів» (відео)

17 загиблих та 42 поранених – такий наслідок ракетних ударів, які здійснили російські військові по Харківщині в ніч із 17 на 18 серпня.

Серед загиблих та поранених – діти, люди поважного віку, й жодного військового. Кореспонденти МГ «Об’єктив» поспілкувалися з жителями гуртожитку на Салтівці, які дивом залишилися живі. Подробиці – в сюжеті.

У ніч проти четверга у Харкові було гучно. Серія вибухів лунала у різних районах міста та області. Одна із ракет влучила у триповерховий гуртожиток. Миттєво спалахнула пожежа.

Один «двухсотый» уже есть, пожар еще, дом полностью разрушен.

Спасатели разбирают завалы на месте обстрела общежития в Харькове

Рятувальники кинулися гасити пожежу та діставати людей з-під завалів.

Моя бабушка, бабушка! — осторожно, осторожно. — Моя бабушка застряла! — Не бойся! Держитесь, не бойтесь, не бойтесь.

Дмитро Чубенко, речник Харківської обласної прокуратури

Декілька десятків осіб були всередині в момент влучання ракети. Це, приблизно, від 20 до 40 людей.

За даними обладміністрації, на даний момент з-під завалів витягли тіла 13 людей, ще двадцятеро отримали поранення, серед них — дівчинка 12 років.

Артем Листопад, кореспондент 

Зранку на місці ракетного удару все ще розгрібають завали. Фахівці припускають, що під цеглою та дерев’яними балками все ще можуть знаходитися люди. Вибух був такої сили, що вщент зруйнував весь корпус харківського гуртожитку. Але є люди, які змогли вижити, знаходячись в самому епіцентрі цього пекла.
Люди на месте обстрела общежития в Харькове 18 августа

Тамара Крамаренко, мешканка гуртожитку 

Сразу бабах, все. И все серое в комнате. Начинаю документы, хоть что-то собирать. А меня просто через окно спасли, что меня отсюда вытащили, выскочила, потому что хоть подоконник маленький.

Дивіться в сюжеті МГ «Об’єктив»: «Я бачив, як люди почали падати, як загинули люди»: подробиці обстрілу Харкова (відео)

Тамара Крамаренко у момент вибуху перебувала у своїй квартирі на першому поверсі. Від житла залишились хіба що віконні рами, жінка дивом вціліла після ракетного обстрілу. Але, каже, втратила все, що мала.

Тамара Крамаренко, мешканка гуртожитку 

Люди вчера рубашку дали, штаны вынесли. Ничего, ни белья, ни вещей, ну что рассказывать.

Вижити після такого обстрілу — це справді диво, погоджується сусід Тамари — Владислав. Він не ночував вдома, але кинувся на місце ракетного удару, як тільки про це дізнався. Його квартира була розташована на третьому поверсі, там спала мати чоловіка.

Последствия обстрела общежития в Харькове

Владислав, мешканець гуртожитку

Ровно посередине, третий этаж. Мамке не повезло, она была дома. Мамки нет уже.

Ударною хвилею пошкодило й будинок, що розташовувався впритул до вже розтрощеного гуртожитку. Тут повилітали віконні рами та двері, місцями пошкоджені стіни та дах. В одній із розбитих квартир – ванна в крові. У цьому будинку проживає Тамара — пенсіонерку посікло склом.

Тамара, жителька сусіднього будинку

Кров лилася, напевно, годин з 9 до 2. Поки жінка не вийшла, забризкала. Тут дірка глибока, скло, напевне, залізло. Дуже боляче, дуже. Якби тим паразитам, що це зробили, отак боляче били, щоб їх там переворачувало і не останавлювало, що таке наробили такі прокляті.

Володимир Тимошко, очільник ГУ Нацполіції Харківщини  

Тут ми можемо фіксувати влучання ракети «Іскандер», що свідчить про те, що, мабуть, росіяни якийсь акцент робили на цій будівлі, тому що інші влучання — це були С-300.

У міноборони РФ назвали удар по гуртожитку фейком і відзвітували, начебто вони знищили понад 90 військових в іншій будівлі. Але харків’яни, які дивом вижили після обстрілу чи втратили своїх рідних, ледь стримують емоції, почувши такі заяви. Жодного військового у гуртожитку не було.

Спасатель ГСЧС с иконой на руинах общежития в Харькове

Тамара Крамаренко, мешканка гуртожитку 

Та никого не было, это общежитие. Здесь глухонемые, здесь люди пожилые. С маленькими детками здесь не было, тут проживали такие, более пенсионного возраста.

Під ранок окупанти завдали ракетних ударів по Слобідському району Харкова — влучили ще в один гуртожиток, та місту Красноград — там розтрощили приватний сектор. У лікарні перебувають четверо дітей: дівчинка 13 років і хлопчик 12 років зі Слобідського району, дівчинка 12 років із Салтівського району та 12-річна дівчинка з Краснограду, яка втратила обох батьків.

Володимир Тимошко, очільник ГУ Нацполіції Харківщини  

Вона під час вибуху перебувала в кімнаті, поруч із батьками. Батьки загинули, її вибуховою хвилею викинуло на подвір’я, тому вона залишилась жива, однак поранена.

Повідомляють також про загибель 11-річного хлопчика від обстрілу гуртожитка в Слобідському районі. Завтра в Харкові оголосили День трауру.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Найстрашніша ніч Харківщини: як вижили люди після ударів російських «Іскандерів» (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 августа 2022 в 18:30;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "17 загиблих та 42 поранених – такий наслідок ракетних ударів, які здійснили російські військові по Харківщині в ніч із 17 на 18 серпня".