• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

До харківських аптек надійшли вакцини від грипу (відео)

Общество   
До харківських аптек надійшли вакцини від грипу (відео)

Корейського та французького виробництва.

Аліка Піхтерева, кореспондентка

Як застерігають медики, цьогоріч ймовірність епідемії грипу в Україні значно вища, ніж в минулому, тому більшість з них радить прищеплюватися. До Харкова вже надійшли вакцини від грипу. За словами лікарів, найкращій період для вакцинації — жовтень-листопад.

До харківських аптек надійшли два види вакцин від грипу: «Джісі Флю» — корейського виробництва вартістю 240 грн 80 коп. та «Ваксигрип» — французького виробництва, яка коштує 310 гривень. За словами директора Харківського обласного аптечного складу, різниця вартості залежить від кількості штамів вірусів, на які діє вакцина.

Ірина Клочко, директорка Харківського обласного аптечного складу

 «Джиси Флю», она трехвалентная, содержит три серопрофилактики. Французская — четырехвалентная, то есть там полностью соблюдены все рекомендации Всемирной организации здравоохранения.

Як розповідає Ірина Клочко, в цьому сезоні багато харків’ян виявляють бажання прищеплюватись від вірусів, дефіциту вакцини не передбачається.

Ольга Билінка, завідувачка аптекою

В день мы продаем до ста вакцин. «Ваксигрипп» — там с трех лет. «Джиси Флю» — можно и детям. С шести месяцев.

Лідія, пенсіонерка

Ну как относиться. Хорошее лекарство и можно выздороветь.

Надія, молода мама

Детям я не делаю прививки.

Владислав, студент

Я считаю, что прививки — это нужная вещь, их должен делать каждый.

Інна, студентка

Лично я отношусь негативно. Была проведена вакцинация лично мне, и побочных эффектов от нее было больше, чем ожидалось. В том плане, что я заболела гриппом.

Як розповів доктор медичних наук Андрій Волянський, в Україні зазвичай прищеплюється від грипу менш одного відсотка населення. Саме тому, стверджує лікар, траплялися епідемії з великою кількістю жертв. Цьогорічні розробки вакцини направили на боротьбу з двома новими штамами вірусів. Тому тим, хто прищеплювався минулого року, радять повторити процедуру і в цьому сезоні.

Андрій Волянський, завідувач лабораторією імунної реабілітології

Не все понимают, что вакцина против гриппа защищает против гриппа, то есть она не должна и не может защитить нас от разнообразных вирусных и бактериальных заболеваний.

Лікар рекомендує прищеплюватися дітям віком від півроку задля формування в організмі власного імунітету. Також радить вакцинуватися літнім людям. Протипоказаннями до щеплення є гострі респіраторні захворювання або прояви хронічних.

Андрій Волянський, завідувач лабораторією імунної реабілітології

О чем надо помнить — эти вакцины произведены по яичной технологии. Поэтому если у ребенка или у взрослого есть выраженные реакции на яичный белок — это тоже противопоказания к вакцинации.

Французьку та корейську вакцини можна придбати в будь-якій аптеці Харкова, в міських поліклініках щеплення мають робити безкоштовно.

 

 

 

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «До харківських аптек надійшли вакцини від грипу (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 31 октября 2018 в 15:47;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Протипоказаннями до щеплення є гострі респіраторні захворювання або прояви хронічних".