• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харківському районі ремонтують лікарні і будують амбулаторії (відео)

Общество   
У Харківському районі ремонтують лікарні і будують амбулаторії (відео)

Загалом за півтора роки на ремонти медзакладів Харківського району виділили понад 14 мільйонів гривень.

У Мереф`янській районній лікарні зробили капітальний ремонт. Вікторія Токар працює тут невропатологом. За словами лікарки, заклад не бачив ремонту протягом багатьох років, все було ще з радянських часів — і меблі, і обладнання. І, стверджує жінка, не відповідало сучасним санітарно-гігієнічним вимогам.

Вікторія Токар, лікарка неврологічного відділення Мереф`янської ЦРЛ

Відкриття неврологічного відділення такого поновленого — це дуже важлива подія для нас. Не тільки для нашої лікарні і для нашого міста Мерефа, а для всього Харківського району. Саме головне, що в цих комфортних умовах будуть скоріше виліковуватися наші пацієнти, тут легше буде їм долати їхні недуги.

За рік в медзакладі лікуються близько тисячі пацієнтів з усього Харківського району. Ремонт розпочався в минулому році. Кошторис склав близько трьох мільйонів гривень. В будівлях неврологічного та патологоанатомічного відділень замінили системи опалення, електрику і каналізацію. Також відремонтували палати, кабінети медперсоналу, санвузли та душові, а вхід обладнали пандусом.

Віктор Чеверда, головний лікар Мереф`янської ЦРЛ

Повністю зроблений капітальний ремонт, євростандарт. Для того, щоб медперсонал виконував стовідсотково свою роботу. І сьогодні ми отримали від ХОДА сертифікат на отримання 50 персональних комп’ютерів. Це дуже допоможе в роботі.

Медична реформа в Харківському районі також впроваджується в селі Мала Рогань. Тут будується амбулаторія загальної практики сімейної медицини з житлом для двох лікарів. На роботи виділили 10 мільйонів гривень. Планується, що в новій амбулаторії зможуть щодня приймати до 45 пацієнтів. Будівельний майданчик оглянув віце-губернатор Михайло Черняк.

Михайло Черняк, заступник голови ХОДА

Будуємо одну з амбулаторій. Це президентський проект щодо підтримки сільської медицини. Ми бачимо, що тут потужно йдуть роботи, дуже активно. Проект ми закінчимо до кінця поточного року.

За словами Черняка, з 30 амбулаторій, які зводять в області, до кінця року введуть в експлуатацію близько десяти. З першого січня медичну допомогу почнуть надавати і в Малій Рогані.

Михайло Черняк, заступник голови ХОДА

Це буде вже сучасна амбулаторія обладнана, як того потребує перший рівень надання медичної допомоги. Безумовно, люди будуть задоволені, тому ми бачимо реальні зміни в межах реформи, яка сьогодні відбувається.

Представник генпідрядника розповідає, що вже зведений каркас будівлі, організоване зовнішнє водопостачання та водовідведення. Зараз ведуться роботи з благоустрою.

Микола Курченко, представник генерального підрядника

Начали в октябре месяце, планируем закончить 25 декабря этого года. Работы выполнено много, мы идем с опережением графика.

Ще в одній амбулаторії — на території Будянської лікарні — капітального ремонту не було протягом останніх 40 років. Медзаклад обслуговує 8 тисяч людей, в тому числі більше тисячі дітей. Бригада «швидкої допомоги» лікарні отримала від облдержадміністрації повнопривідний автомобіль.

Олексій Болгов, головний лікар Центру первинної медичної допомоги №1

Благодаря поддержке Юлии Александровны, благодаря поддержке нашей Харьковской районной ради и Харьковской областной государственной администрации мы имеем вот эти современные условия, в которых мы действительно можем оказать и своевременную, и квалифицированную, и, что немаловажно, комфортную медицинскую помощь. Мы смело вошли в реформу здравоохранения и можем ожидать в дальнейшем определенных успехов.

Загалом за півтора роки на ремонти медзакладів Харківського району виділили понад 14 мільйонів гривень. На медичне обладнання і комп’ютери знайшли майже 9 мільйонів.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «У Харківському районі ремонтують лікарні і будують амбулаторії (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 ноября 2018 в 16:01;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Загалом за півтора роки на ремонти медзакладів Харківського району виділили понад 14 мільйонів гривень".