• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Під драйвом «Шаленої Хвилі»

Интервью   
Під драйвом «Шаленої Хвилі»

17 листопада рок-група з м. Ізюм виступатиме на фестивалі «Революція пісенності».  Фестиваль відбудеться у Курахово неподалік від Донецька. На ньому очікується виступ близько 30 гуртів. Гран прі отримає накрищий виконавець, який вразить і журі і глядачів. На мою думку, група має усі шанси на перемогу. Марина Алфьорова, менеджер гурту, розповіла про історію «Шаленої Хвилі».

— Як Ви прийшли до музики?

— Всі хлопці з гурту займаються музикою з дитинства або з юності. За роки вони випробували себе у різних групах, різних напрямках та багатьох містах України і не тільки. От, до прикладу, Барсков Андрій (бас-гітара), для нього музика — все його життя. З раннього дитинства — як учня, зараз — як вчителя в Ізюмській музичній школі та магістра Академії культури в Харкові. Тому всі вони, хоч і різними шляхами, а прийшли до музики давно та на довго.

— Що наштовхнуло Вас на створення рок-гурту?

— Коли зайшла мова про створення гурту, то основний напрямок одразу був рок. Бо це та музика, яка об’єднала всіх хлопців. А різноманіття напрямків року робить репертуар гурту дуже різним, а іноді навіть неочікуваним.

— Як створювався колектив?

— Кожен з хлопців гурту на момент зустрічі в 2017 році займався в інших гуртах та музичних проектах. Коли влітку зібрались «просто пограти», зрозуміли, що виходить щось нове, цікаве усім учасникам. Вирішили збиратись та грати, а там «як вийде». За кілька місяців була напрацьована перша програма, а потім вокаліст приніс власні тексти. За 4 місяці стало зрозуміло, що вийшов гарний гурт з яскравим звучанням та немалою програмою. До речі, перша назва «ГуртОм» з’явилась раптово за день до першого виступу. Вже у 2018 році гурт обрав нову назву «Шалена Хвиля» під якою його і знають слухачі.

— Коли було написано першу пісню?

— Простої відповіді немає. Тому що тексти пишуть як МАКС (вокаліст) – звісно це понад 90%, а також Ткаченко Андрій (соло-гітара). Деякі пісні написані ще в 90-х і зараз просто звучать в новому оранжеруванні, наприклад «Додому», «Сонцем». Багато текстів було написано в 2014-2016 роках, але вони «чекали свого часу», яскравий приклад — «Україна». Багато текстів народжуються зараз і багато з них ще в процесі «розробки». Пісня «Життя дивує» народилась на ранок після репетиції. Натхненням став сон, а в вечорі вже розбирали нову пісню.

— Де Ви виступали?

— Перший виступ був у Харкові на відкритті кафе-клубу «Парамир». За кілька тижнів — виступ на «Святі Вдячності та Єднання» для волонтерів та ветеранів АТО, концерт на комплексі «7 вітрів» у Ізюмі, виступ на Дні Музики 2018 в Харкові. Часто влаштовуються відкриті репетиції, де кожен бажаючий може прийти послухати, відчути атмосферу. Особливо це цікаво дітям.

— Розкажіть, будь ласка, про конкурс патріотичної пісні «Революція пісенності» — як ви дізнались про нього, та ваші враження від участі у ньому.

— Організатори через знайомих дізнались про наш гурт. Написали нам на е-мейл та запропонували заповнити заявку, додану у файлі. Заповнили, надіслали без особливих сподівань, якщо чесно. А зранку дзвінок “вітаємо! ви пройшли у фінал”. Було неочікувано з усіх боків, адже це перше “офіційне” визнання праці хлопців. І, звичайно, надзвичайно приємно! А коли з поданих 8 пісень на огляд журі, замість однієї для виступу обрали чотири — то взагалі були надзвичайно вражені, м’яко кажучі, та відчули, що це величезна шана та відповідальність. І ми маємо докласти всіх зусиль аби не розчарувати організаторів.

— На яку допомогу Ви потребуєте, щоб взяти участь у фіналі?

— Шукали фінансування на транспорт, наразі питання вирішене за сприяння Ізюмської РДА та завдяки підтримці меценатів Ізюмського району.

— Розкажіть про репертуар Вашої групи.

— Репертуар наразі складається з двох програм: перша – авторський україномовний рок різних напрямків, який загалом налічує понад 30 пісень, друга – кавер-версії у власному звучанні відомих пісень українською, англійською, російською та іншими мовами. Окремо альбомів ще немає, але все ще в процесі наробку. Гадаю, що альбом не за горами.

— Чи є в планах записати диск?

— Звісно, в планах є записати диск і не лише. Зараз йде робота по створенню першого кліпу на пісню «Дощ», записуються демо. Для запису диску потрібно трохи часу та фінансової допомоги. Всьому свій час.

— Яку програму на ньому буде представлено?

— Без оговорень – лише авторську. Скоріше за все — україномовну. Але міркуємо і над записом для подальшої передачі хлопцям в зону проведення ООС, тому можливо, для них буде мікс пісень українською та російською, але лише авторські пісні.

— Що дає вам натхнення на створення нових пісень?

— У кожного з хлопців по-різному. Вокалісту МАКСу, наприклад, — життя та настрій, гітарісту Ткаченко Андрію – емоції навкруги, якийсь несподіваний акорд тощо, а «ритм секції» — Алфьорову Олександру (ударні) та Барскову Андрію (бас гітара) — нові ритми, бажання щось творити та мікширувати.

— Яка філософія у «Шаленої Хвилі»?

— Філософія проста: лише жива музика може змінити життя на краще. Музика лікує душі, а авторські пісні, особливо українською – саме те, чого потребує зараз наша багатостраждальна Україна. Пісні – це душа України та її народу. А жива музика здатна вилікувати рани, додати надії та підтримки.

— Чи довго колектив працює над текстом та музикою? Скільки разів на тиждень у вас репетиції?

— Абсолютно по-різному. Деякі пісні створюються за кілька днів легко та злагоджено, деякі місяцями «шукають» оранжерування, яке б сподобалось усім. Є й такі, що починали робити і просто відклали бо «не йде музика». Загальний ритм репетицій — тричі на тиждень по 3-4 години. Звісно, коли йде підготовка до концерту, або є якісь «справи», репетиції можуть бути або щоденні, або навпаки раз на тиждень. Гурт має власну репетиційну базу і тому нам достатньо легко коригувати графік репетицій.

— Яка тема розкривається у вашій останній пісні, розкажіть?

— Одна з останніх пісень, яка ще не звучала на концертах, зараз на фінальних «штрихах» створення — «Закохана весна» — розкриває вічну тему любові, весни, закоханості та життя. Звісно, все закінчується розквітом почуттів, як і все весною. Ще одна з останніх пісень, яка вже увійшла до репертуару — «Баба Ліда», неочікувана панкова, глемова пісня «не для маленьких слухачів» про те, що любов не має вікових меж, якщо молода душа, то вік не має значення. Свого роду пісня про молоду душею та тілом жіночку похилого віку, яка радіє життю та насолоджується їм на всі 100%.

— Чим є музика у вашому житті?

— Музика – це життєвий супровід усіх учасників гурту. Це і емоційний відпочинок та розрада, і спосіб донести свої думки до великої аудиторії, поділитись відчуттями та настроєм. Дарувати радість та лікувати душі. І, звісно, це також і заробіток, бо повсякденна праця трьох учасників гурту пов’язана з музикою. Отже музика – наше все!

Фото — з інтернет-ресурсу гурту.

Автор: Ігор Нещерет
Популярно

Вы читали новость: «Під драйвом «Шаленої Хвилі»»; из категории Интервью на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 ноября 2018 в 19:27;
  • Корреспондент Ігор Нещерет в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "17 листопада рок-група з м. Ізюм виступатиме на фестивалі «Революція пісенності».  Фестиваль відбудеться у Курахово неподалік від Донецька. На ньому очікується…".