• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

«Шалена Хвиля» перемогла на «Революції пісенності»

Интервью   
«Шалена Хвиля» перемогла на «Революції пісенності»

Фестиваль-конкурс «Революція пісенності», який відбувся 17 листопада у Курахове, запалив на небі українського року зверхнову зірку. Гурт з міста Ізюм отримав перше місце у номінації «рок-музика». Про подорож на фестиваль та подробиці конкурсної програми розповіла менеджер «Шаленої Хвилі» Марина Алфьорова.

— Як пройшла ваша подорож з Ізюму до Курахове?
— Подорож пройшла майже без пригод. Пригодою стала покупка льодяників для вокаліста МАКС’а — в нього ще не зовсім поновились зв’язки. З Ізюму виїджали рано, тому аптеки були зачинені, а от у Краматорську був цілий квест їх знайти. Лише в четвертій таки купили. Коли вирушили з Ізюма, то мороза не було, а чим більш південніше їхали — тим холоднішало. Покровськ зустрів ожеледецею на дорозі. При проїзді блокпостів, як чули куди їдемо — бажали успіху, а на зворотньому шляху вітали. Було дуже приємно! Приїхали у Курахове за 40 хвилин до виступу. Одразу налаштування музичних інструментів, саундчек, бігом перевдягатись, 5 хвилин «видохнути» — і на сцену з конкурсною піснею. Хлопцям було трохи важко, бо не перепочили від подорожі понад 3 години та ще й першими виступали. Але вони молодці, впорались!

— Розкажіть, як відбувався конкурсний відбір на фестиваль.
— Перший етап не передбачав виступу. Кожен учасник подавав разом із заявкою відео- та аудіозаписи. Журі їх продивлялось та приймало рішення. А вже другий етап проходив в режимі виступу в Будинку культури у Курахове.

— Які пісні ви подали на перший етап?
— На перший етап спочатку були подані 4 пісні — «Україна», «Дощ», «Вище неба» та «Море». За кілька днів попросили додати ще варіантів, тому що дали право гурту виконати 4 пісні. Додатково додали ще 4.

— Чи важко було пройти до другого туру?
— Якщо чесно, ми навіть не зрозуміли, коли пройшли. Тільки надали записи, а наутро дзвінок: «вітаємо “Шалена Хвиля” в фіналі». Не встигли ані злякатись, ані поміркувати, залишалось лише готуватися до виступу у фіналі.

— З яким настроєм ви вийшли виступати в фіналі?
— Настрій був на всі 100%. Адже підготуватись часу було вдосталь. Більше хвилювались за голос вокаліста, бо за тиждень до виступу він сильно захворів. Але все склалось добре.

— Які пісні ви представили публіці та журі?
— Публіці та журі як конкурсну було виконано «Україна», а потім, поки журі приймало рішення, був виступ поза програмою. На ньому виконали 6 пісень: «Янголи», «Море», «Додому», «Вище неба», «Дощ», «Кілька слів». В запасі ще залишилась «В мареві мрій», але не вистачило часу.

— Який посил було заложено у вашому виступі?
— Любити та шанувати Україну, рідний дім, не боятись змін в житті, кохати, радіти життю, йти вперед та не боятись невдач та помилок.

— Скажіть декілька слів про інші гурти.
— Склалося враження, що гурти, амсамблі і солісти просто зібрались в одному місці зробити великий, яскравий та дуже потрібний концерт. Відчуття дружньої атмосфери. Всі виступи були гідні. Журі було дуже непросто обирати переможців.

— Які були враження у публіки?
— Від драйву виступу гурту «Шалена Хвиля» не встояв ніхто))) Особливо на позаконкурсному концерті, коли хлопці встигли прийти до тями від дороги та відпочити. Наприкінці виступу гурт запросив усіх присутніх в гості до рідного міста Ізюм.

— Хто входив до складу журі?
— Головував у журі заслужений діяч мистецтв України Генадій Дибовський. А членами журі були Аліна Певна — виконуюча обов’язки начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Вікторія Петрусенко — директор «Слов’янської школи мистецтв», Любов Жердова — викладач сольного співу «Школи мистецтв №1 Краматорської міської ради» та Сергій Осипов — викладач гри на духових та народних інструментах «Школи мистецтв №1 Краматорської міської ради».

— За якими критеріями судді обирали фіналістів?
— Вони були різними. «Вокально-інструментальні групи»: техніка виконання музичного матеріалу; вокальні можливості голосу — діапазон, темброве забарвлення, сценічна культура голосу; музичний матеріал, його складність; єдність колективу, виконавська майстерність, артистизм. «Авторська пісня»: органічність мелодії та її оригінальність, майстерність гармонізації та аранжування; елементи традиційності та новизни; гармонія образу; виконавська майстерність; оригінальність представлення авторської пісні виконавцем.

— Чи довго тривала процедура визначення переможця?

— Недовго, хвилин 20. Бо останні пісні «концерту», який був 30 хвилин, журі вдалось послухати.

— Що ви відчули, коли дізнались, що виграли перше місце?

— Шок, радість! Та дивовижне відчуття натхнення працювати й надалі.

— Які ваші враження від фестивалю?
— Чудові! Дуже гарна організація, до виїзду були вирішенні найменші питання. Дуже гарна дружня атмосфера. Багато посмішок та української мови! Приємні і трохи несподіванні знайомства. Фестиваль перевершив всі очікування! Ми дуже вдячні звичайним людям з різних куточків України, завдяки підтримці яких наш виступ на фестивалі став можливий.

— Які у гурту плани тепер, коли перший «пік» підкорено?
— Перепочити. Доопрацювати нові пісні. Готова до подання заявка на рок-фестиваль «Тарас Бульба», розмірковуємо подавати заявку на фестиваль «Рок-сезон». Окрім того, співпраця з оргінізаторами відкритого фестивалю «Революція пісенності» не закінчилась. Ще в найближчих планах — влаштувати нашим військовим та ветеранам АТО свято з концертом. В минулому році нам це вдалось, може, вийде і в цьому.

Фото надані Олегом Літвіненко та організаторами фестивалю.

Автор: Ігор Нещерет
Популярно

Вы читали новость: ««Шалена Хвиля» перемогла на «Революції пісенності»»; из категории Интервью на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 ноября 2018 в 21:40;
  • Корреспондент Ігор Нещерет в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Фестиваль-конкурс «Революція пісенності», який відбувся 17 листопада у Курахове, запалив на небі українського року зверхнову зірку".