• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

У Харкові проходить Відкритий Кубок України з синхронного плавання (відео)

Спорт   
У Харкові проходить Відкритий Кубок України з синхронного плавання (відео)

 Цього року до Харкова завітали синхроністки з Швейцарії, Польщі та Мальти.

Швейцарки Ноемі Пешль і Вів’єн Кох у абсолютному заліку серед дуетів посіли друге місце. Результат для них важливий, адже триває внутрішній відбір в національну збірну перед олімпійською кваліфікацією.

Ноемі Пешль і Вів’єн Кох, срібні призерки Відкритого Кубку України
Ці змагання проводяться на самому початку сезону, а нам дуже зручно почати роботу раніше, аби виграти відбір до національної команди. Наразі ми лідируємо у рейтингу, але щоб зберегти цю позицію, окрім України, нам потрібно добре виступити ще на трьох міжнародних стартах.

Суддівство змагань відбувається за міжнародними правилами. Поправок на вік і досвід у виставленні оцінок немає. Як немає і скарг на об’єктивність отриманих балів.

Ірина Гребєннікова головна суддя Кубку України
 Тренеры подходят и спрашивают, что бы хотел увидеть судья, нет жалоб от них, они довольны. Это — не фестиваль, это — спорт. Каждый получил то, что заслуживает.

Збірна Харківської області, яка фактично є збірною України, в перший день виступила юніорським складом. У новому сезоні на дівчат чекає участь в чемпіонаті Європи, а дорослі почнуть вибіркову кампанію до Олімпійських Ігор. Тому наразі працюють у режимі суворої секретності.

 Олеся Зайцева, тренер збірної України з синхронного плавання
Наша команда выступает только в «длинной группе», потому что сейчас идут полным ходом постановки для нового сезона, все программы новые. И даже те, которые уже готовы, мы не хотели показывать, потому что это — международный старт.

Тричі золотою призеркою у технічних програмах соло, дуету і групи стала Олександра Бурдова. Бути кращою у щільному змагальному графіку — важко, але такий режим плавчині до вподоби.

Олександра Бурдова, майстер спорту з синхронного плавання
Когда ты сделал техническое соло, тебе легче идти на дуэт, после дуэта — легче делать техническую группу, то есть к третьему виду программы ты уже абсолютно размят.

Перемогли господарі і за програмою мікст-дуетів. Десятирічні Дар’я Коренєва і Герман Клименко набрали більше балів, ніж досвідченіші одесити. Хоча свою постановку харків’яни змінювали до останнього.

Герман Клименко і Дар’я Коренєва, переможці Відкритого Кубку України
 Мы не знали, что будут такие соревнования, и мы — в конкурсе. Поэтому все быстро придумывали и делали. Потом — отрабатывали много. Очень мало дней было, чтобы это все сложить. В целом, мне понравилось, а тебе?— Да.

Відкритий Кубок України триватиме в Харкові до неділі.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові проходить Відкритий Кубок України з синхронного плавання (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 декабря 2018 в 19:47;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Цього року до Харкова завітали синхроністки з Швейцарії, Польщі та Мальти".