• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові 432 студенти одночасно виконали гопак та встановили рекорд України (відео)

Общество   
У Харкові 432 студенти одночасно виконали гопак та встановили рекорд України (відео)

Захід відбувся на центральному майдані парку Горького. Досягнення зафіксовано в категорії «Наймасовіше виконання українського народного танцю «гопак» студентами одного університету».

Роман Тенюка танцює з 4 років. Хлопець каже: особливо подобається гопак, тому що раніше це був виключно чоловічий танок. Пояснює: він виник у побуті Війська Запорозького в 16 столітті. І дозволяв козакам продемонструвати свою мужність, силу, завзятість, спритність і бойові навички.

Роман Тенюка, студент

На мою думку, це дуже розвиваючий танець. Він для чоловіка. Там трюки, все що потрібно. Бо я танцюю з самого дитинства, це для мене дуже захоплюючий танок і всім раджу займатися їм.

Партнерка Романа по танцю Таміла вважає: гопак уособлює душу українського народу. Сильну і водночас ніжну.

Таміла Колісник, студентка

Національний танець — це частина моєї душі, це частина моєї країни. Гопак — народний танець, це частина кожного з нас. Не можна відокремити людину від свого коріння, від своєї історії.

Рекорд України встановлюють у парку Горького. Учасники заходу — студенти педагогічного університету та народний ансамбль «Зорецвіт».

Ольга Лиманська, керівниця ансамблю народного танцю «Зорецвіт»

Цим заходом ми хотіли залучити молодь до невичерпної скарбниці українського мистецтва, а саме українського танцю. Козаки цим танцем підбадьорювали себе до бою. Вони перед боєм танцювали гопака, а потім йшли і боронили свою землю, свою неньку Україну.

Ректор педуніверситету каже: масовий виступ присвятити до Дня вишиванки.

Іван Прокопенко, ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди

Це маленький внесок у велику справу. Люди повинні навчитися жити рядом, не лаяться, не заздрити один одному, а один одному допомагати. Ми це присвятили дійсно єдності, об’єднанню людей в Україні, незалежності України та Григорію Савичу Сковороді.

Рекорд встановлено у категорії «Наймасовіше виконання українського народного танцю гопак».

Шахін Омаров, представник Національного реєстру рекордів України  

Вручить диплом нашим студентам за такое массовое мероприятие, которое объединило молодежь вокруг танца гопак. Я думаю, гопак — визитная карточка Украины по всему миру.

Карина Веремеєва, відвідувачка парку Горького

Это было достаточно неожиданно, потому что люди стали сразу танцевать. Все было так гармонично, очень все колоритно смотрелось, так драйвово, энергично. Прям чувствовалась энергия людей, которые дарили чуточку вот этого тепла, который гопак сам собой представляет.

Організатори планують масовіший захід, на який запросять усіх охочих.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові 432 студенти одночасно виконали гопак та встановили рекорд України (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 мая 2019 в 20:02;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Захід відбувся на центральному майдані парку Горького. Досягнення зафіксовано в категорії «Наймасовіше виконання українського народного танцю «гопак» студентами одного університету». ".