• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові відкрили меморіальну дошку відомому вірменському письменнику та кіносценаристу (відео)

Культура   
У Харкові відкрили меморіальну дошку відомому вірменському письменнику та кіносценаристу (відео)

Аксел Бакунц навчався в національному аграрному університеті імені Докучаєва. 

Аксел Бакунц — вірменський письменник-прозаїк, кіносценарист та перекладач. Студентські роки він провів у сільськогосподарському університеті Харкова, який сьогодні має назву національний аграрний університет імені Василя Докучаєва. Закінчив навчання у 1923 році.

єпископ Маркос Ованнисян, голова Української єпархії Вірменської апостольскої церкви
Люди, которые очень усердно, очень серьезно отнеслись к раскрытию этих страниц, нам преподнесли большую информацию. Это нас делает более осведомленными, а осведомленность дает нам больше знаний и ответственности. Ответственность за историю, ответственность за наследие. Сейчас мы богаче стали и это богатство ведет нас к общей жизни, к общей истории. 

Пам’ятну дошку Акселу Бакунцу відкрили у Харківському національному аграрному університеті.

Олександр Ульянченко, ректор Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва
Зараз все відроджується. Для університету — це значна подія і я думаю, що для всього народу і українського і вірменського. Він тут проходив навчання, він перекладав українські твори на вірменську мову. Тобто, розповсюджував нашу культуру. Він був одним з найкращих учнів нашого інституту тоді. Ми пишаємося. 

Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА
Дуже цікава, надзвичайно важлива подія відбувається сьогодні. Адже, саме нещодавно з’ясувалося, що геній вірменського народу. Та людина, яка вважається класиком вірменської літератури, навчалася у Харкові. 

За словами спеціалістів, Арсел Бакунц зробив великий внесок в розвиток української та вірменської культур. Його найвідоміші твори: «Альпійська фіалка», «Фазан», «Лар-Маркар», «Кіорес» та інші. На початку 1937 року письменника заарештували та розстріляли за звинуваченням в антирадянській діяльності. У 1955 році — посмертно реабілітували за відсутність складу злочину.

Ірина Гаюк, лауреатка Національної премії України ім. Т. Шевченка
Вірмени в Україні мають тисячолітню, величезну спадщину, цікаву спадщину. Тут яскравих представників вірмен українських дуже багато було, але про них мало що відомо.

Після відкриття пам’ятної дошки відбулась конференція, яку присвятили життю і творчості письменника.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відкрили меморіальну дошку відомому вірменському письменнику та кіносценаристу (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 мая 2019 в 16:01;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Аксел Бакунц навчався в національному аграрному університеті імені Докучаєва".