• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Лікарі розповіли як вберегтися від гельмінтозу (відео)

Общество   
Лікарі розповіли як вберегтися від гельмінтозу (відео)

З січня по липень паразитів виявили у понад півтори тисячі мешканців Харківщини, звітують в обласному лабцентрі. Лікарі зазначають: переносниками небезпечних глистів можуть бути і домашні тварини.

Це чотирирічний пес Зевс, який свого часу страждав через гельмінтів.

Ніколь Костенко, господарка пса
Все началось с того, что у него пропал аппетит. Он перестал кушать. На тот момент он был очень маленьким, ему было всего три месяца. Даже лаять тогда не умел. Просто лежал и стонал, отказывался идти на руки. У него была высокая температура, и вероятнее всего, болел живот.

Дівчина вважає: ймовірніше за все Зевс підчепив паразитів під час прогулянки.

Ніколь Костенко, господарка пса
Вы заводите себе не просто собаку, в какой-то степени он становится вашим ребенком. То есть, вы должны его так же прививать, так же лечить, проводить профилактику.Раз в три месяца собаку нужно проглистовывать. 

Але домашні коти та собаки — не єдина загроза, застерігають спеціалісти.

Наталія Чегодайкіна, лікарка-паразитологиня Харківського обласного лабораторного центру
Из воды открытого водоема можно заразиться. Можно в общественных местах. В первую очередь это дошкольные учреждения, потому что там большая скученность, и у детей в силу своего возраста не развиты навыки личной гигиены. Можно и в магазинах, можно в транспорте, можно в метро. Заразиться можно и через денежные знаки.

У мережі можна зустріти інформацію, що яловичину на відміну від свинини вживати сирою безпечно. Паразитологиня це спростовує. Мовляв, переносником гельмінтів може бути будь-яка свійська тварина.

Наталія Чегодайкіна, лікарка-паразитологиня Харківського обласного лабораторного центру
Есть группа заболеваний, которыми можно заразиться через мясо и рыбу. К этой группе относится тениаринхоз – это бычий цепень, тениоз – свиной цепень, опистархоз – передается через рыбу. 

Олександр Шемаєв, кореспондент
Щоб не стати притулком для свинячого чи бичачого ціп’яка, потрібно ретельно прожарювати або проварювати м’ясо. Тільки так паразити гинуть. Тому любителям стейків і тартару слід купувати лише перевірене м’ясо. 

Медикаментозну профілактику у лабцентрі рекомендують проводити раз на рік і виключно з дозволу лікаря, а щоб уникнути зараження – ретельно мити руки, а також ягоди, овочі та фрукти.

 

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Вы читали новость: «Лікарі розповіли як вберегтися від гельмінтозу (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 августа 2019 в 16:01;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З січня по липень паразитів виявили у понад півтори тисячі мешканців Харківщини, звітують в обласному лабцентрі. Лікарі зазначають: переносниками небезпечних глистів можуть бути і домашні тварини.".