• Вт 19.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 38.97
  • EUR 42.45

Вперше в Україні відзначили День безпеки пацієнтів (відео)

Общество   
Вперше в Україні відзначили День безпеки пацієнтів (відео)

17 вересня в Україні вперше відзначіли День безпеки пацієнтів. У Офіс президента вважають це вкрай важливим, запезпечити контроль за внутрішньолікарняними інфекціями. 

Юрій Скалецький, завідувач лабораторії безпекових стратегій Інституту громадського здоров’я ім.Марзєєва
За нашими досить консервативними оцінками кожен день у вітчизняних стаціонарах через проблеми, яких можна було б уникнути помирає більше 30 пацієнтів. Але це за дуже консервативними оцінками. 

В Україні цей день святкують вперше. Як пояснюють в Офісі президента України, важливо забезпечити контроль за внутрішньолікарняними інфекціями.

Ігорь Лурін, начальник департаменту з питань охорони здоров’я Офісу президента України
У Сполучених штатах таких хворих, які отримують інфікції мікроорганізми, сягає понад 2 млн осіб. З них 88000 з літальним випадком. В нашій державі кількість таких пацієнтів сягає понад мільйона осіб і смертністю від внутрішньолікарняної інфекції понад 50 тисяч людей.

За переконанням фахівців, Україною ігноруються напрацювання європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я, що стосуються мінімізації шкоди для пацієнта.

Роман Федосюк, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Київської клінічної міської лікарні № 3
У закладах охорони здоров’я України існують так звані «латентні» загрози безпеці пацієнтів. Це безпеки, які приховані в самій інфраструктурі наших закладів охорони здоров’я. Це — архітектурний дизайн, інженерно-технічне забезпечення, матеріально-технічна база. Всі ці три компоненти суттєво відстають від мінімальних міжнародних стандартів.

У Харкові теж неоднозначно відносяться до ситуації із внутрішньолікарняними інфекціями. Адвокатеса з прав захисту пацієнтів Катерина Зарецька впевнена: у місті немає ажіотажу щодо підхоплення інфекцій у медзакладах.

Катерина Зарецька, адвокатеса з прав захисту пацієнтів
Нужно просто в первую очередь относится с уважением к себе и, если что-то конкретно не нравится в государственной больнице — об этом прямо заявлять. Те же бахилы, какие-то перчатки и все остальное. То есть, минимальные даже какие-то санитарные нормы — пусть их соблюдают и обращаться с этим в том числе письменно. Не стесняться. Это ваши права. Обращаться вы можете к руководителю этого медицинского учреждения. Также и в суд можете обращаться.

Харків’яни впевнені: якщо дотримуватися правил гігієни, то ризик підчепити інфекцію у лікарнях зменшиться.

Олександр Личман, харків’янин
Если человек уже приходит больной, то опасаться уже не нужно. Это уже опаска. 

Ніна Андрєєва, харків’янка
Если есть возможность что-то делать в перчатках, мыть руки, пользоваться одноразовой посудой, свою посуду никому не давать больным, с которыми ты находишься в палате.

Малов, харків’янин
При желании, где угодно можно подхватить инфекцию. Не обязательно в больнице. 

Указ щодо запровадження Дня безпеки пацієнтів підписав президент Володимир Зеленський на початку вересня. Експерти кажуть, що в Україні щороку в лікарнях інфікується понад мільйон осіб, більше п’яти тисяч — помирають.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Вперше в Україні відзначили День безпеки пацієнтів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 сентября 2019 в 19:00;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "17 вересня в Україні вперше відзначіли День безпеки пацієнтів. У Офіс президента вважають це вкрай важливим, запезпечити контроль за внутрішньолікарняними інфекціями. ".