• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Зіткнення після ЛГБТ-маршу: суд обирає запобіжні заходи трьом затриманим членам націоналістичних організацій (відео)

Общество   
Зіткнення після ЛГБТ-маршу: суд обирає запобіжні заходи трьом затриманим членам націоналістичних організацій (відео)

15 вересня, вулиця Римарська. Після ЛГБТ-маршу та побиття декількох його учасників і не тільки біля офісу «Фрайкору» відбуваються зіткнення між поліцією та представниками правих поглядів. Хтось розпиляє балончик.

У поліції заявляють: постраждали двоє спецпризначенців, один з них отримав опік очей. Насильство до правоохоронців закидають трьом особам. Серед них члени «Фрайкору» Максим Сахненко і Вадим Макаров. Для них прокуратура просить цілодобового домашнього арешту.

Георгій Тарасенко, представник організації «Фрайкор»
Декілька хлопців вийшли купити води. Тільки вони вийшли з нашого офісу, під’їхали два автобуси «ТОРу», повискакували і почали кричати: «Поліція!» —  і затримувати наших хлопців. Два десятки хлопців, які знаходилися в офісі, вискочили, почали нас якось там витягувати, спілкуватися з поліцією. Поліції відразу приїхала нереальна кількість. Близько десяти автобусів. Почали розтягувати хлопців. Підтягнулися хлопці з інших організацій.

Тарасенко запевняє: його хлопці взагалі того дня не застосовували насильства.

Георгій Тарасенко, представник організації «Фрайкор»
Ми намагалися виступати постійно тією організацією, яка розводить конфлікти. Це багато видно на відео. Наші хлопці ніякої не брали участь в побитті ЛГБТ-активістів ні в парку Шевченка, ні деінде.

Прийшли до Дзержинського райсуду члени й інших правих організацій. У день маршу з Римарської до райвідділку доправили зо два десятки активістів. Зокрема й Ігоря Рожка.

Ігор Рожок, представник організації «Традиція і порядок»
Ми абсолютно нормально ставимось до геїв та лесбійок, а от до ЛГБТ-руху ми ставимось негативно. Ми вважаємо, що вони прийшли забрати наші свободи. Свободу слова, свободу совісті та думок. Це не повинно перетворюватися в політику. Людину не повинні засуджувати за її гомофобні погляди.

Ще один затриманий — член організації «Братство» і за сумісництвом журналіст Ростислав Федорко, який мешкає в Києві.

Віта Дубовик, речниця прокурора Харківської області
Розглядається клопотання перше, про тримання під вартою. Особа є підозрюваним в іншому кримінальному провадженні в іншій області. Він переховувався якийсь час від слідства. Ми вважаємо цей ризик абсолютно доведеним.

Підозрюваний погоджується дати коментар лише своєму колезі.

Артем Довгий, журналіст інтернет-каналу «Всесвітньо-Броварське телебачення»
Під час зйомки ми побачили, як ведуть незаконно затриманого хлопця, його дуже жорстко скрутила поліція. Намагалася завести в автозак. І Ростислав намагався перешкодити цьому незаконному дійству. При затриманні йому побили окуляри. Ми особисто бачили його побитий телефон. Це язичники войовничі або атеїсти. Тобто, вони знущаються над християнами. У 21 сторіччі.

Адвокат Федорка стверджує: підзахисного побили поліціянти, але офіційно це не задокументували, тому позову — не буде. Зате зачитує дописи мера у Facebook, пропонує обговорити марш та подає низку клопотань.

Анатолій Тарасенко, захисник Ростислава Федорка
Йому спричинили тілесні ушкодження, пошкодили його речі. І головне питання, через яке я буду вимагати притягти до відповідальності саме працівників поліції, — це посягання на його натільний хрестик.

Прохання адвоката про відвід прокурора і розгляд справи в закритому режимі суддя не задовольнив, а от з «клітки» підозрюваного звільнив. Зрештою, Федорка все одно відправили до СІЗО — без права внести заставу. Справу про побиття неповнолітнього хлопця в саду Шевченка розслідують окремо. Наразі затриманих ще немає.

 

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Зіткнення після ЛГБТ-маршу: суд обирає запобіжні заходи трьом затриманим членам націоналістичних організацій (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 сентября 2019 в 19:00;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "П’ятнадцяте вересня, вулиця Римарська. Після ЛГБТ-маршу та побиття декількох його учасників біля офісу «Фрайкору» відбуваються зіткнення між поліцією та представниками правих поглядів. Хтось розпиляє балончик.".