• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Обвинуваченій у теракті в пабі «Стіна» винесли вирок згідно із «законом Савченко» (відео)

Происшествия   
Обвинуваченій у теракті в пабі «Стіна» винесли вирок згідно із «законом Савченко» (відео)

Посібниця в організації теракту в рок-пабі «Стіна» Марина Ковтун отримала 11 років позбавлення волі. Але відсидіти їй залишилося менше року — згідно із «законом Савченко».

Це 52-річна Марина Ковтун. У Київському райсуді жінку засудили до 11 років позбавлення волі. Звинуватили в пособництві в організації теракту у харківському рок-пабі «Стіна». Також слідчі довели, що Ковтун незаконно зберігала арсенал зброї та боєприпасів в одному з гаражів в районі Павлового Поля. Серед вибухівок гранати, детонатори та протипіхотні міни. Усе це обвинувачена взяла на зберігання ще в жовтні 2014, коли й стався теракт.

Євген Оленєв, адвокат обвинуваченої
Каким образом проводился этот обыск? Каким процессуальным лицом там была подсудимая? И, самое главное, откуда утверждение, которое вы все слышали, что она владела этим гаражом? 

Адвокат засудженої не виключає, що його клієнтка буде звертатися до Європейського суду з прав людини. Оленєв підкреслює: реальне покарання Ковтун відбуватиме менше року. Згідно із «законом Савченко» один день, проведений у СІЗО, у разі винесення обвинувального вироку враховується за два дні ув’язнення. Ковтун перебувала в слідчому ізоляторі майже 5 років.

Віта Дубовик, речниця прокурора Харківської області
За тими статтями, які інкримінувалися вказаній особі, максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі. Вирок її — 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна для забезпечення позовів потерпілих. 

Восени 2014 року близько 10 години вечора всередині паба «Стіна» прогримів вибух. За словами очевидців, подія сталася поряд із барною стійкою з боку відвідувачів. Там залишили пакет з міною.

Христина Загородня, очевидиця
Шли вот как раз напротив, смеялись. Сразу взрыв. Бабах. Посыпались камни, стекла на нас.

У момент вибуху в пабі було близько 20 людей. 13 постраждали. Серед них — один з бійців добровольчого батальйону «Золоті ворота». Саме свою відкриту підтримку української армії працівники пабу називали основною причиною події.

Михайло Озєров, директор рок-паба «Стіна»
Для беженцев, для военных. Для детей сирот мы собираем помощь. У кого какие взгляды на то, кому мы помогаем — факт остается фактом.

Анна Шевченко, кореспондентка
Майже 5 років минуло з того дня, коли у пабі «Стіна» відбувся теракт. Тут провели ремонт, але уражене вибухом місце — залишили. Як нагадування про ту страшну ніч.

Бармен Роман Черненко розповідає: того дня працював. У момент вибуху чоловіка відкинуло до чорного виходу. Каже: й сам не зрозумів, що відбулося.

Роман Черненко, бармен рок-паба «Стіна»
Нет света. Темнота. Женские крики. Гарь. Непонятно, что вообще произошло. Тут вдоль барной стойки сидели 2 парня, 2 девушки, которые пострадали сильне всего. Их, собственно, помогали вынести на улицу. 

Після вибуху, каже Роман, приміщення паба відновлювали майже три місяці.

Роман Черненко, бармен рок-паба «Стіна»
Сейчас уже прошло почти 5 лет. Люди перестают бояться, люди приходят. Люди отдыхают. В основном, конечно, у нас большинство аудитории посетителей — это патриотически настроенные.

Після оголошення вироку Марина Ковтун заявила, що провини своєї не визнає. Також стверджувала, що їй ніхто не пропонував взяти участь в обміні з Росією.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Обвинуваченій у теракті в пабі «Стіна» винесли вирок згідно із «законом Савченко» (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 октября 2019 в 19:00;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Посібниця в організації теракту в рок-пабі «Стіна» Марина Ковтун отримала 11 років позбавлення волі. Але відсидіти їй залишилося менше року — згідно із «законом Савченко».".