• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Осінній призов: на Харківщині відправили на службу першу групу строковиків (відео)

Общество   
Осінній призов: на Харківщині відправили на службу першу групу строковиків (відео)

Дві команди призовників з Харкова відправляються на строкову військову службу. Усього — 24 хлопці. Ще понад 200 очікують на розподіл близько трьох тижнів.

Серед них — 19-річний Михайло Макаренко. Розповідає, що піти до армії було його усвідомленим та зваженим вибором.

Михайло Макаренко, призовник
Зачем это надо: скрываться, платить налоги, штрафы. Потом судимость, не дай бог. Зачем портить себе жизнь. Скрываться до двадцати семи лет. А полтора года — это не так уж и много, я считаю. 

Проводити призовників прийшли їхні близькі. Вікторія Ганшина розповідає: спеціально вирішили одружитися із коханим перед службою. І відпускати його до армії важко. Але, додає, що одразу підтримала вибір чоловіка та не намагалася переконати залишитися.

Вікторія Ганшина, дружина призовника
Я думаю, что нужно постоянно чем-то заниматься. Удариться в работу, в спорт, во что угодно. Чтобы было как можно меньше свободного времени. Вот тогда, я думаю, будет лучше, будет как-то попроще.

А от мати призовника Олена Кіріченко зізнається: спочатку намагалася вмовити сина не йти до армії. Каже, що тривалий час не могла змиритися з довгою розлукою, яка на неї очікує. Але тепер, запевняє, його вибором задоволена та в цей відповідальний день відчуває гордість.

Олена Кіріченко, мати призовника
Я посмотрела: они все худые, лысые, ужасные. Конечно, мы все переживаем. И я, и все родители, мы боимся. Надеемся, что все-таки офицеры отнесутся с понимаем к своей работе и уделят внимание нашим детям. 

На заході військові Збройних сил та Нацгвардії продемонстрували професійний вишкіл та навички.

Цьогоріч виявилися непридатними до служби 10% строковиків.

Олександр Кисляк, голова обласної лікарської комісії
Найчастіше це захворювання опорно-рухального апарату, захворювання травлення, захворювання серцево-судинної системи. А також психічні захворювання та захворювання зору. 

Усього до кінця року до армії мають відправити 1300 призовників віком від 20 до 27 років.

Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківської області
Особливістю призову є те, що порядка 20% від загальної кількості призовників будуть проходити строкову військову службу територіально. Тобто, на території Харкова та Харківської області. Це, в першу чергу, частини Національної гвардії і наш Державний прикордонний загін. 

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Осінній призов: на Харківщині відправили на службу першу групу строковиків (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 октября 2019 в 18:49;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Дві команди призовників з Харкова відправляються на строкову військову службу. Усього — 24 хлопці. Ще понад 200 очікують на розподіл близько трьох тижнів.".