• Пт 24.05.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.83
  • EUR 43.11

30 хлопців відправили з Харкова до лав Нацгвардії України (відео)

Харьков   
30 хлопців відправили з Харкова до лав Нацгвардії України (відео)

Двадцятиоднорічний Данило Зайцев хоче служити в Нацгвардії. Каже: прийшов сам, без повістки. Хлопець вже має вищу освіту. Рідні його рішення підтримують.

 

Данило Зайцев, призовник
Прийшов служити, тому що став на розпутті, що робити далі після університету. Вирішив, що треба для того щоб набратись мужності відслужити в армії. А далі вже по життю думати, що робити.

 

 

На Харківщині триває осінній призов на строкову військову службу. Цьогоріч з регіону до Збройних сил України мають піти 1300 хлопців віком від 20 двадцяти до 27 двадцяти семи років.

 

 

Микола Шарий, заступник обласного військового комісара
Загальний план у нас близько 1300 осіб призвати до Збройних сил і інших військових формувань. На даний час план виконано на 54%.Тобто більше 600 призовників Харківщини вже відправлені до міст проходження строкової служби.

 

Найчастіше призовники хочуть потрапити до Національної гвардії, повітряно-десантних військ та до загонів спецпризначенців. Але ці підрозділи, пояснює заступник військового комисара, висувають високі вимоги до кандидатів. Після призову всі проходять обов’язкове навчання та отримують військову спеціальність.

 

Микола Шарий, заступник обласного військового комісара
Це і стрелок і танкіст. Або оператор ЛСС, кому як випаде доля. Тільки після цього вони відправляються у свої військові частини. При цьому жоден з строковиків не проходе службу у зоні проведення.

 

Призовники проходять кілька медичних комісій: Обстежуються у хірурга, терапевта, невропатолога, психіатра, стоматолога та окуліста.

Давление никогда не повышалось. Повышалось.Когда? Бывает в душе у меня кров из носа идет. Хорошо!

Лікарка каже: багато і таких, хто хоче ухилитися від служби.

 

Валентина Цілуйко, лікарка-терапевт
Очень много патологий желудочно-кишечного тракта. Вы ж понимаете и питание и экология. Что еще. С почками, вот пытаются заболеть. Думаю, что не заболеем. Человек заболел, когда пришла повестка. Вот, оно и обнаруживается. Он пойдет не переобследование мы все исключим.

 

Голова обласної лікарської комісії каже: медичний стан призовників не дуже задовільний. Цьогоріч виявилися непридатними до служби десять відсотків строковиків.

 

Олександр Кисляк, голова обласної лікарської комісії
Ми маємо доволі велику частку захворювань переважно опорно-рухового апарату. Також велика кількість призовників у яких діагностують психічні хвороби.

 

 

Сімсот сорок сім новобранців підуть до Збройних Сил України, чотириста вісімдесят п’ять — до лав Нацгвардії. Двадцять п’ять хлопців приєднаються до Державної прикордонної служби. Осінній призов триватиме до тридцятого грудня.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «30 хлопців відправили з Харкова до лав Нацгвардії України (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 ноября 2019 в 16:04;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Двадцятиоднорічний Данило Зайцев хоче служити в Нацгвардії. Каже: прийшов сам, без повістки. Хлопець вже має вищу освіту. Рідні його рішення підтримують.".