• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Харківські волонтери розповіли, як вони продовжують допомагати біженцям (відео)

Общество   
Харківські волонтери розповіли, як вони продовжують допомагати біженцям (відео)

5 грудня у світі відзначають День волонтера. Для українців це особливе свято, адже волонтерських рух набрав обертів під час Революції Гідності та початку війни на Сході.

Сьогодні в Харкові особливий день для волонтерів. У 1985 році за ініціативи ООН був створений день присвячений людям, які добровільно надають допомогу. В Україні волонтерство набуло резонансу під час Революції Гідності та початку війни на Сході.

Василиса Степаненко, кореспондентка

5 грудня у світі відзначають День волонтера. Для України це особливе свято, адже ці люди стали невід’ємною частиною подій та порятунку. Саме зараз ми завітаємо громадської організації, учасники якої підтримували людей у найскладніші для них часи.

 

Волонтерська ініціатива «Станція Харків» існує з 2014 року. Створили її небайдужі харків’яни. Тривалий час організація знаходилася у приміщенні Південного вокзалу, де 5 років тому на перон сходили люди, які тікали з дому від ворожих куль. Ольга Маслік тоді приїхала разом із своєю донькою до Харкова. Волонтери надали допомогу її родині, з того часу жінка теж підтримує переселенців.

Ольга Маслік, волонтерка ГО «Станція Харків»

Кроватки детские были, потом обогреватели были, коробки с продуктами были, то есть много всего разного, одежда детская была, канцелярия. Когда человек выезжает у него нет даже тапочек. Многие люди до этого просидев месяц в подвале, после бомбежек спрятавшись, выехали с детьми. Все в шоковом состоянии.

 

За час існування організація допомогла близько 140 тисячам людей. Там зазначають: через емоційну напругу велика кількість переселенців і досі потребують медичної допомоги.

Алла Фещенко, голова правління ГО «Станція Харків»

Первый же человек которого я встретила, первый человек которого я консультировала это была обычная мама с детками, которая выезжала в автобусе, который ломался по дороге, попадали под обстрелы. Я мать троих детей, я сидела, слушала её и понимала на её месте могла быть любая мама.

 

Волонтери зазначають: кожна справа і кожна історія унікальна. Часто трапляються такі, що запам’ятовуються на все життя. Сьогодні «Станція Харків» продовжує допомагати людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, реалізує нові проєкти та заходи.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Харківські волонтери розповіли, як вони продовжують допомагати біженцям (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 декабря 2019 в 18:54;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "5 грудня у світі відзначають День волонтера. Для українців це особливе свято, адже волонтерських рух набрав обертів під час Революції Гідності та початку війни на Сході".