• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Вперше спробували у 16 років: наркомани розповіли про свою боротьбу з залежністю (відео)

Харьков   
Вперше спробували у 16 років: наркомани розповіли про свою боротьбу з залежністю (відео)

Тридцятитрирічний Сергій — колишній наркоман. Чоловік згадує: вперше спробував заборонені речовини у шістнадцять років.

Сергій, колишній наркозалежний
Попробовал первый раз черное, мак. Пацаны привезли в банках бинты. Я сидел план курил сначала с ними, а потом они говоря: «Ты будешь?». Ну я зашел: «Буду!». Ну, зашел и с ними бахнулся. 

Сергій розповідає: у вісімнадцять вирішив припинити вживати наркотики, але швидко повернувся до старої звички й не міг позбутися неї протягом наступних тринадцяти років.. За цей час отримав кілька судимостей.

Сергій, колишній наркозалежний
Так получилось, что оказался не с той компанией, друг бросил, предал, как говорится. Хотел подставить меня. И на этой почве и полетел опять. И семья разрушилась и работа. Ну, все, все, к чему стремился, всего не стало в один момент. 

Чоловік потрапив до одного з відділів харківського «Центру пробації». П’ять місяців проходив курс лікування. Сергій запевняє: за два роки без наркотиків знайшов роботу, налагодив стосунки із батьками та дітьми.

Сергій, колишній наркозалежний
Вот нога, со здоровьем вообще жестко. Я думал ногу вообще ампутируют. Люди просто с ума сходили, гнили лежали в больнице. 

А от двадцяп’ятирічний Андрій зізнається, що наркотики вживали його друзі та навіть батьки. Він вперше спробував заборонені речовини у шістнадцять, але кілька років тому позбувся залежності заради двох своїх дітей.

Андрій, колишній наркозалежний
Ну, на улице их легко находить. Тогда, когда не біло никаких закладок, форумов, может лет 5 назад. Можно было с рук купить, если ты нормальный пацан на районе. Через друзей, заказывали по почте издалека. Разные были случаи. Просто в клубе пошел — купил. 

Координатор Міжнародної антинаркотичної організації у Харкові Дмитро Криворучко констатує: Харків потопає в наркотиках. Все через доступність, адже дилери активно поширюють інтернет-адреси магазинів з продажу заборонених речовин.

Дмитро Криворучко, координатор Міжнародної антинаркотичної організації у Харкові
Наркоманов становится все больше, наркомания молодеет, деградирует, потому как не надо даже включать свои мозги для того, чтобы найти какой-то наркотик. Достаточно войти в любую соцсеть и там все это доступно. 

У відділеннях “Центру пробації” з наркозалежними працюють психологи. Також фахівці допомагають знайти роботу та житло.

Ольга Димова, провідна інспекторка філії “Центру пробації” Слобідського району
Когда мы тавим их на учет, каждому человеку мы объясняем, что если есть какая-то ситуация, которую нужно решить, что-то случилось, что-то нужно обсудить, — у них есть у каждого номер телефона инспектора, которому можно позвонить. Они всегда могут сюда прийти, у нас тут работает прием каждый день.

Фахівці пояснюють: для припинення вживання наркотиків перш за все потрібне бажання та мотивація. Аби людина не повернулася до шкідливої звички, знадобиться щонайменше рік реабілітації.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Вперше спробували у 16 років: наркомани розповіли про свою боротьбу з залежністю (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 декабря 2019 в 17:31;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Тридцятитрирічний Сергій — колишній наркоман. Чоловік згадує: вперше спробував заборонені речовини у шістнадцять років.".