• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові відкрито кримінальне провадження щодо чоловіка, який не допоміг іншій людині (відео)

Происшествия   
У Харкові відкрито кримінальне провадження щодо чоловіка, який не допоміг іншій людині (відео)

Перехожий зафільмував на камеру безпорадного чоловіка та розмістив відео у соцмережах.

Вікторія Яковенко, кореспондентка

20 грудня на цьому місці невідомий знімав на камеру безпорадного чоловіка, та потім розмістив це відео у соцмережу. Перехожий не надав допомоги та не викликав спеціалістів. Через кілька годин до швидкої зателефонувала жінка, але коли медики приїхали чоловік вже помер.

 

Як зазначають медики, смерть була біологічною, слідів насильства на тілі чоловіка не виявили. Директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта додає: встановлено, що померлий вживав наркотики.

Віктор Забашта, директор Центру екстреної медичної допомоги

Можна сподіватися, що якщо це смерть в наслідок передозування наркотичних засобів, то якби допомога була надана вчасно, можливо чоловіка можна було б врятувати. Якщо є навички з надання допомоги, то звичайно потрібно почати надавати допомогу і паралельно телефонувати, якщо таких навичок нема, то звичайно потрібно терміново викликати екстрену допомогу.

 

У поліції розповідають: у відношенні до чоловіка, який знімав безпорадного на камеру, відкрито кримінальне провадження.

Інесса Снитко, інспектор сектору моніторингу Шевченківського відділу поліції

Той це зняв на мобільний телефон і пішов далі. Вважав, що не потрібно викликати ані швидку допомогу, ані поліцію. Відкрито кримінальне провадження за статтею 136 ч. 3 – ненадання особі допомоги, яка прибуває у небезпечному для життя стані.

 

Адвокат Роман Чумак пояснює: згідно зі статтею звинуваченому може загрожувати обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Знаходження людини в безпорадному стані і автоматично фіксація такого безпорадного стану є обтяжуючою обставиною. І при призначенні покарання судом буде врахований той факт, що людина не тільки не надала допомоги, а ще й зафільмувала факт знаходження такої людини в такому стані.

 

Деякі харків’яни вважають: чоловіка, який фільмував безпорадного на камеру, треба покарати. Інші ж вбачають, що ніякої його провини немає.

 

Альбіна, харків’янка
Так звідки він знав, що він помирав, а не корчився від чергової дози. На превеликий жаль, таке відбувається мало не в кожному дворі.

Ірина, харків’янка
Жах, яка різниця що він прийняв! Він помирав, яким же жорстоким треба бути, щоб байдуже дивитися і ще й знімати кіно.

 

Психологиня Теятна Балан пояснює: цинізм у сучасному світі виникає через проблеми у дитинстві, жорстокість у суспільстві або погане ставлення рідних чи друзів.

Тетяна Балан, психологиня

Когда такое аддиктивное поведение, преступное поведение, то это больше задевает. И конечно в социальных сетях вот эти разные случаи, этого много. Много и хорошего, но хорошее не так трогает как плохое.

 

 

Жінка додає: людина, яка знімала відео, скоріш за все і сама потребує психологічної допомоги.

Автор: Вікторія Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відкрито кримінальне провадження щодо чоловіка, який не допоміг іншій людині (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 декабря 2019 в 18:33;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Перехожий зафільмував на камеру безпорадного чоловіка та розмістив відео у соцмережах".