• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Харківська вчителька розповіла, як школярам легко підготуватися до ЗНО (відео)

Общество   
Харківська вчителька розповіла, як школярам легко підготуватися до ЗНО (відео)

Кожне заняття школярів із репетиторкою розпочинається вправою, що називається доволі моторошно — «розстріл».

Такою вправою вчителька перевіряє знання вихованців. Вона задає питання, а у разі неправильної відповіді учень отримує покарання — він повинен присісти. Діти запевняють: через нестандартні уроки інформація сприймається набагато легше.

Вероніка Гріго, школярка

Я помню у нас было такое занятие: мы рисовали ассоциации к каждому князю. К Святославу, Игорю, Ольге. Рисовали, чтобы их лучше запомнить.

 

 

Викладачка Наталя Аулова 4 роки тому закінчила історичний факультет. Каже, що у виші їй постійно доводилося вигадувати незвичні підходи для запам’ятовування інформації, часто — непотрібної.

Наталія Аулова, репетиторка

Ми можемо навчатись сидячи в пуфіках, як Ви зараз. Ми можемо тут ходити, діти можуть не сидіти, а стояти біля дошки. Майже весь урок вони собі там малюють собі конспект, бо зазвичай ми звикли до того, що конспекти пишуть, а в мене на уроці це можна намалювати.

 

Наталія зареєструвала аккаунт в соцмережі. Там ділилася короткими відеороліками, в яких розповідала правила правопису та факти з історії України.

Дарина, школярка

Это, на самом деле, очень круто. Большая часть подростков сидят в Инстаграме и, если у кого-то нет возможности ходить к репетиторам или на курсы — это очень помогает, посмотреть какой-то видеоролик. Эти запоминалки — они и смешные и прикольные.

 

Заняття тривають 2 години. В перервах діти можуть перекусити та попити чаю на кухні. Діляться, що здебільшого відпочивають від уроків разом з Наталією. Це — один із її секретів, як встановити контакт із учнями.

Дарина, школярка

Очень отличаются от школы. Нет вот этой ненужной информации, как любят делать учителя в школе, — лить какую-то воду. А тут даже, если что-то рассказывают, что не относится к уроку — это очень интересно.

 

 

Щоб підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання, діти проходять тести, переглядають карти, фото історичних діячів та споруд. Вивчають все, що передбачено в програмі для складання іспитів. Наталія зізнається: дуже часто на її уроках школярі користуються телефоном.

Вероніка Гріго, школярка

Мы — дети нового поколения. Мы больше в телефонах, компьютерах. И ты уже, как в своей среде. То есть что-то постоянно писать, читать, вот эти бумажные книги — это не так удобно, ведь у тебя в телефоне сейчас есть все, это твой мир.

 

Наталія каже: через це їй не доводиться тягнути на перевірку купу зошитів. А виконані завдання учні надсилають електронною поштою.

Наталія Аулова, репетиторка

Але бувають серйозні теми, де багато часу треба приділити саме інформаційному блоку. Тобто я маю щось розповідати. І, якщо я бачу, що дитина відволікається, у нас існує правило. Я називаю це «магічний табурет». Коли він заноситься в клас, то всі гаджети лягають на «магічний табурет».

 

Для кращого сприйняття інформації дівчина кожного дня вигадує для дітей, так звані «запам’ятовувалки».

Щоб успішно скласти ЗНО не треба кожен день сидіти над книжками. Добрий результат можна отримати, якщо приділяти урокам усього лише кілька годин на тиждень, — запевняє Наталія.

Наталія Аулова, репетиторка

І, якщо ви вірите насправді в дитину, вона вас здивує. Якщо ні, і казати, що «Ти нічого не складеш», — вона вам повірить.

Підлітки вважають, що секрет успіху Наталії в тому, що вона встановила з кожним учнем довірливі стосунки, а саме цього їм дуже часто не вистачає в школі.

Автор: Ніколь Костенко 
Популярно

Вы читали новость: «Харківська вчителька розповіла, як школярам легко підготуватися до ЗНО (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 февраля 2020 в 15:57;
  • Корреспондент Ніколь Костенко  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Кожне заняття школярів із репетиторкою розпочинається вправою, що називається доволі моторошно — «розстріл»".