• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

«Гоптівку» проінспектував голова Держмитслужби Максим Нефьодов (відео)

Общество   
«Гоптівку» проінспектував голова Держмитслужби Максим Нефьодов (відео)

У пункті пропуску «Гоптівка» зустрічають очільника Державної митної служби Максима Нефьодова.

Оновлене відомство почало працювати 8 грудня минулого року. Тоді кількість митниць скоротили з 26 до 16, з керівних посад звільнили більше ніж пів тисячі осіб.

 

Максим Нефьодов, голова Держмитслужби України

Зараз ми починаємо програму переатестації, яка буде включати в себе тестування на професійні знання, також буде і базова перевірка на доброчесність. Ті співробітники, які пройдуть перевірку, звичайно, вони мають розраховувати на суттєво вищий рівень оплати праці. Ця оплата праці має бути ринковою.

 

Але на Слобожанській митниці є співробітник, який не отримує зарплатні, безкоштовно харчується двічі на день, працює добу через три. Це лабрадор Ів Сен Лоран. Кінолог Артем Рак називає службового собаку своїм «сином». Розповідає: цього року Ів Сен Лоран вже встиг знайти у автомобілі майже 20 кілограмів канабісу.

 

Артем Рак, головний держінспектор-кінолог Слобожанської митниці

Найласкавіші, найдобріші собаки у світі, 80% поводирів — це лабрадори, агресія повністю відсутня, повністю.

 

На митниці розповідають: у січні виявили 157 фактів правопорушень. Вилучену контрабанду зберігають на спеціальному складі. Ось на цьому стільці — більше мільйона гривень. Саме стільки коштують медичні прилади, які наприкінці січня росіянки — мати з донькою — намагалися приховати під одягом. Але митники побачили, що жінки виглядали неприродно гладкими.

 

Станіслав Сдобніков, головний держінспектор відділу Слобожанської митниці

Такі от прилади медичні, один прилад за ціною виробника коштує 15 тисяч гривень, їх 100 штук на півтора мільйона гривень.

 

 

У цьому авто митники знайшли близько 30 кілограмів табаку для кальяну. Найчастіше контрабандисти ховають гроші, цінні речі, або саме підакцизні товари, розповідає Сдобніков.

Станіслав Сдобніков головний держінспектор відділу Слобожанської митниці

Сюди громадянин сховав 14 літрових пляшок віскі, так що хто де ховає, хто у коробах ховає гроші, хто шо.

 

 

 

Вікторія Івашкевич кореспондентка

На території митниці є місце, де зберігаються машини. Заразу тут майже 200 автомобілів. Вони або вже конфісковані, або з їхнього приводу триває суд, або вони тимчасово тут розміщені.

 

А от ця машина — не конфіскат. Це Rapiscan — пристрій для сканування вантажних автомобілів, але він не працює, скаржаться митники.

 

Голова відомства обіцяє вирішити проблему та розповідає: цьогоріч служба отримала на розвиток рекордні пів мільярда гривень. Цим коштом реконструюють 12 пунктів пропуску, придбають 3 тисячі нових комп’ютерів та запровадять онлайн-платформу для внутрішньої комунікації митників.

 

Максим Нефьодов голова Держмитслужби України

Мова йде не про якісь примхи, мова йде про банальну швидкість, з якою інспектор може працювати з деклараціями, швидкість, з якою може отримувати відповіді від сервера — це і є одна із речей, які можуть дозволяти боротися з чергами, покращувати бізнес-клімат, покращувати експорт і імпорт з країн.

 

Як повідомив Нефьодов, кожного робочого дня оновлена українська митниця перераховує до бюджету країни близько одного мільярда гривень.

Автор: Вікторія Івашкевич
Популярно

Вы читали новость: ««Гоптівку» проінспектував голова Держмитслужби Максим Нефьодов (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 февраля 2020 в 17:05;
  • Корреспондент Вікторія Івашкевич в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У пункті пропуску «Гоптівка» зустрічають очільника Державної митної служби Максима Нефьодова.".