• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Тетяну Чорновол збираються взяти під цілодобовий домашній арешт (відео)

Общество   
Тетяну Чорновол збираються взяти під цілодобовий домашній арешт (відео)

Очільник ДБР Олександр Соколов зазначив, що Тетяна Чорновол є підозрюваною у вбивстві Володимира Захарова, який загинув під час пожежі в київському офісі Партії Регіонів.

Своє відеозвернення Соколов виклав офіційному сайті ДБР та у Facebook.

Повідомлено про підозру у вбивстві Захарова колишньому нардепу та активістці Майдану Тетяні Чорновол було ще 10 квітня 2020 року — слідчими Державного бюро розслідувань.

У повідомленні ДБР зазначається , що Володимир Захаров не брав участі у протестах. Однак, це суперечить офіційним даним про те, що його визнано Героєм Небесної Сотні.

ДБР наполягає, що підозра щодо вини Тетяни Чорновол є обґрунтованою, але ані пояснень відносно того, що робив айтішник Захаров в палаючому офісі Партії Регіонів, якщо не брав участі в протестах, ані імен свідків, котрі дали покази відносно того, що саме Тетяна Чорновол вбила Захарова — не наводяться.

Офіційна версія, котру з самого початку після загибелі Захарова озвучили рідні чоловіка — задихнувся від диму під час пожежі. Це вказано у Вікіпедії на сторінці з переліком імен Героїв Небесної Сотні. Тоді зазначалося, що на тілі загиблого поліція не знайшла ознак насильницької смерті.

Однак, у повідомленні ДБР ідеться: «Кримінальне провадження за фактом вбивства громадянина Захарова під час масових протестів, розслідувалось з 2014 по 2017 роки слідчими Нацполіції. Саме завдяки нашим колегам з Нацполіції було зібрано основні докази по справі, проведено ряд важливих експертиз, допитано свідків та встановлено осіб, причетних до вчинення особливо тяжкого злочину.»

Чому і як слідчі поліції не заявили про насильницьку смерть одразу або чому змінили попередні висновки — не повідомляється.

Як повідомлялося раніше, міністр МВД Арсен Аваков назвав звинувачення щодо Тетяни Чорновіл помстою адвоката її особистого ворога Віктора Януковича. Наразі цей адвокат — Олександр Бабіков — є заступником директора ДБР України. На цю мить Аваков ніяк не прокоментував заяву Соколовського про те, що докази провини Тетяни Чорновол, нібито, були надані його підлеглими, які вели цю справу з 2014-го по 2017-й роки.

Виконувач обов’язків директора ДБР Олександр Соколов наголосив, що свою заяву він робить «розуміючи той резонанс, який виник з приводу вручення підозри» 10 квітня 2020 року.

Хоча іще напередодні, 14 квітня, на сайті ДБР повідомлялося, що про запобіжний захід до суду слідчі ДБР із клопотанням не зверталися, однак «на сьогодні ДБР ініційовано перед судом питання щодо обрання запобіжного заходу відносно Чорновол, як цього вимагає від нас Закон», — зазначає директор ДБР.

Олександр Соколов, посилаючись на «пом’якшуючі обставини» повідомив, що ДБР просить про доволі «м’який» запобіжний захід: «Задля забезпечення конституційних прав та свобод, враховуючи те, що Тетяна Чорновол є матір’ю неповнолітніх дітей, є учасником АТО, а також приймаючи до уваги ситуацію, яка склалася з поширенням COVID-19, слідчими ДБР запропоновано суду на період подальшого слідства обрати запобіжній захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.»

Слідчі ДБР встановлюють також інших причетних до вбивства осіб, що на практиці може означати більш тяжке покарання, вчинене «групою осіб». ДБР має намір довести справу Тетяни Чорновол до суду, котрий встановить ступінь провини та міру покарання.

Повне відеозвернення можна переглянути на нашому сайті.

https://www.facebook.com/dbr.gov.ua/videos/931462613974619/

Деталі щодо загибелі Володимира Захарова можна дізнатися на нашому сайті.

 

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Вы читали новость: «Тетяну Чорновол збираються взяти під цілодобовий домашній арешт (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 апреля 2020 в 16:52;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Очільник ДБР Олександр Соколовський зазначив, що Тетяна Чорновол є підозрюваною у вбивстві Володимира Захарова, який загинув під час пожежі в київському офісі Партії Регіонів.".