• Пн 29.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.44

Родичі підозрюваного у побитті очільника харківського УКР заявляють про тортури (відео)

Харьков   
Родичі підозрюваного у побитті очільника харківського УКР заявляють про тортури (відео)

Савелій Мамаєв, якого підозрюють у побитті очільника карного розшуку Харківської області та його заступника, під вартою. Його родичі заявляють: правоохоронці знущаються над чоловіком у СІЗО.

За тиждень після сутички на вулиці Піскунівській яка сталася між активістами та топ-чиновниками облуправління Нацполіції через ДТП, один з учасників, якого розшукували, сам прийшов до правоохоронців. У цьому запевняють родичі підозрюваного Савелія Мамаєва. Зараз він під вартою.

Олег Максимович, заступник начальника слідчого управління ГУНП у Харківській області

31-річний чоловік, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження очільнику карного розшуку поліції області та тілесні ушкодження його заступнику. 13 квітня вказаному чоловіку повідомили про підозру за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження небезпечного для життя.

А ось родичі підозрюваного заявляють: із Савелія правоохоронці «вибивають» зізнання у тому, чого він не робив. Сестра Мамаєва, яка була в автомобілі «Лада» під час бійки і за яку той поїхав заступитися, отримала від брата листа.

Владислава Кашпуровська, сестра підозрюваного

Адвокат только что находился у брата. Брат написал мне письмо и вот прислал о том, что в следствии и управлении его пытались удушить. На что он пытался резать себя лезвием. Я не представляю, у меня ком… Я не могу… Тяжело.

У відчаї і дружина підозрюваного. Каже: вони із Савелієм мають 8-місячну доньку. Що тепер робитимуть без голови родини, не розуміє.

Владислава Мамаєва, дружина підозрюваного

Знаю только, что мне друзья сказали, что поступила команда при задержании его сделать инвалидом. Это мне сказали друзья, а друзям сотрудники полиции.

 

Дмитро Чубенко, речник прокуратури Харківської області

Слідством була встановлена одна з осіб яка приймала участь у цій бійці. 13-го квітня ця особа прийшла добровільно до органів поліції, після чого їй було повідомлено про підозру.

Максимальне покарання за інкримінованими Мамаєву статтями – 8 років позбавлення волі. Побиті поліцейські фігурують у справі як постраждалі. У СІЗО, куди напередодні перевели Мамаєва з ізолятора тимчасового тримання розповіли, що підозрюваного оглядали лікарі і стан його здоров’я задовільний.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Родичі підозрюваного у побитті очільника харківського УКР заявляють про тортури (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 апреля 2020 в 19:31;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Савелій Мамаєв, якого підозрюють у побитті очільника карного розшуку Харківської області та його заступника, під вартою. Його родичі заявляють: правоохоронці знущаються над чоловіком у СІЗО".