• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Дистанційне навчання. Як організували навчальний процес в школах Харкова

Общество   
Дистанційне навчання. Як організували навчальний процес в школах Харкова

У зв’язку зі спалахом коронавірусної інфекції, з 13 березня 2020 року і до особливого розпорядження, школи Харкова закрилися на карантин. Навчальний процес екстрено переносили в дистанційний режим.

Школи і раніше закривалися на карантин через грип або інші сезонні хвороби, але в цей раз незрозуміло, коли відновиться звичайний навчальний процес. Зараз офіційно відомо, що карантин триватиме до 24 квітня, але Кабмін вже розглядає питання про його продовження до 15 травня для школярів, студентів та пенсіонерів.

На своїй сторінці в Facebook директорка Харківського ліцею №89 Світлана Кириченко по днях розписала, як організовувався процес дистанційного навчання в їхній школі. 

«13.03.2020 Шок. Потрясіння. Розгубленість. Потреба в ясності, безпеці, взаємодії, дієвості.

14.03.2020 Відчуття хаосу і безладності процесів. Потреба в допомозі …

15.03, 16.03.2020 Вихідні в пошуках відповіді на питання: «Як все організувати і реалізувати?». Формування з усіх предметів груп в Viber, WhatsApp, Telegram.

16.03.2020 Завдання дітям. Хаос. Перевірка робіт. До ранку. Дика втома….

17.03-20.03.2020 Напружена онлайн робота наших психологів з усіма. Цілодобова перевірка дитячих робіт, цілодобове онлайн спілкування з дітьми і батьками. І знову відчуття хаосу. Паніка. Глибокий стрес.

21.03-25.03.2020 Початок канікул. Надія на відпочинок. Надія не виправдовується. Божевільна самоосвіта. Пошук відповіді на питання: «Як все організувати і реалізувати?». Рішення — організація дистанційного навчання за розкладом, що включає абсолютно всі предмети. Потреба щоб мене правильно зрозуміли.

26.03.2020 Перша (!) онлайн нарада з вчителями в ZOOM. Повідомлення про рішення. Ура! Всі підтримали. Оптимізм.

27.03-29.03.2020 Самоосвіта. Повідомлення про рішення батькам і дітям. Розуміння загальної тривоги.

30.03.2020 Перший день занять за розкладом. Розуміння того, що зробили правильно.

01.04-03.04.2020 Шліфування процесів. Тривога за вчителів — багато з них через відсутність необхідних навичок і у них самих, і у дітей, і у батьків сильно перевантажені. Цілодобове онлайн спілкування з вчителями, дітьми і батьками. Корекція процесів. Тривога за дітей в контексті їх здоров’я. Організація роботи онлайн гуртків (йога, лікувальна фізкультура, … ..).

02.04-03.04.2020 Самоосвіта. Перевірка дитячих робіт. Онлайн спілкування з батьками та вчителями. Почуття радості, задоволення і вдячності. Нереалізована потреба у відпочинку.

06.04 — … .. Якісний процес дистанційного навчання». 

Як розповіли учні з інших шкіл міста, крім програми для онлайн конференцій «ZOOM», для отримання завдань від викладачів та їх перевірки використовується безкоштовна платформа «Google Classroom». Вчителі створюють онлайн кабінети для кожного предмета, виставляють там завдання і навчальний матеріал, ставлять дедлайни для самостійних і контрольних робіт.

Також, для продовження навчального процесу в Україні запустили проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». На час карантину 11 телеканалів транслюють уроки для учнів 5-11 класів. А в Харкові створюють такі онлайн уроки для молодших учнів.

Щоб учні не нудьгували на домашньому навчанні, вчителі Авторської школи Бойка зняли для своїх вихованців відео, в якому показали, що відбувається в школі без дітей.

«Одни в школе» («School Alone»)

Что делают учителя, пока детей нет в школе 😉

Публикувахте от Boiko Школа в Четвъртък, 9 април 2020 г.

Нагадаємо, що після закінчення карантину для школярів буде організовано коригувальне навчання: вчителі повинні перевірити, як були засвоєні знання і пройти з дітьми теми, які були засвоєні погано.

Карантин також вніс корективи в проведення ЗНО і початок вступної компанії. Зараз Міністерство освіти розглядає три варіанти, коли будуть здаватися іспити в 2020 році. Все буде залежати тільки від епідеміологічної ситуації в країні, але є велика ймовірність, що 2020-2021 навчальний рік для першокурсників почнеться пізніше.

Також нагадаємо, що підсумкову атестацію для четвертокласників та дев’ятикласників у цьому році повністю скасували. Сесійні іспити в університетах відкладати не будуть, а в разі потреби їх будуть проводитися дистанційно.

Автор: София Красникова
Популярно

Вы читали новость: «Дистанційне навчання. Як організували навчальний процес в школах Харкова»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 апреля 2020 в 16:29;
  • Корреспондент София Красникова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У зв’язку зі спалахом коронавірусної інфекції школи Харкова закрилися на карантин. Навчальний процес екстрено переносили в дистанційний режим".