• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Рекорд: харківське КП купує урни по 2,5 тисячі гривень (відео)

Общество   
Рекорд: харківське КП купує урни по 2,5 тисячі гривень (відео)

КП «Харківзеленбуд» за металеві відкриті смітники з кільцем заплатить 2,5 тисячі гривень. Водночас їхні колеги купують такі ж урни за меншою ціною.

Скільки може коштувати така урна? — Без понятия. — Где-то тысяча гривен, я думаю.

 

Валерій Петрович, пенсіонер

На заводе подешевле должно быть, а если частным образом — будет дороже. Гривен 50, наверное. Кольцо, крышка, труба и тому подобное.

 

Фаді, відвідувач саду Шевченка

Может 40 долларов? Около тысячи гривен?

 

Олена Нагорна, кореспондентка

Урни, як у Парижі. У Харкові їх купували і по 1000, і по 1200 гривень за штуку. Але нещодавно «Харківзеленбуд» установив рекорд — 2500 гривень за штуку. Для оновлення старих конструкцій окремо купують кришки. По 750 гривень.

 

Галина, пенсіонерка

Ооо. Ни фига себе. Аж интересно посмотреть. Щось мені кажется, що ні. Железа-то не очень много.

 

Олена Трутнєва, рієлторка, колишня працівниця КП «Харківблагоустрій»

Это просто, как говорится, отбивают деньги. Потом кому-то в карман идут эти деньги. Стоимость ее максимум 200 гривен.

Про коштовні урни написав у фейсбуці «Харківський антикорупційний центр». Із посиланням на портал ProZorro. Усього купують 400 урн — з опорою та без, а ще окремо сто кришок. Комунальники готові були заплатити мільйон 75 тисяч. Але завдяки торгам вдалося заощадити 600 гривень.

Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Замовник має дослідити ринок товару, який він замовляє, і після цього виставити адекватну очікувану вартість. А коли замовник виставляє таку очікувану вартість, то вони провокують переплату на цих урнах апріорі.

 

 

Олена Нагорна, кореспондентка

У Харкові урни «Париж» виготовляють на заводі імені Фрунзе. Навіть на їхньому офіційному сайті ціна за звичайний смітник — понад 900 гривень. А на урни із попільничкою — майже 1,5 тисячі.

Євген Лісічкін акцентує, що комунальники уклали угоду не напряму з виробником, а з підприємицею-постачальницею. Припускає: можливо завод не хоче працювати з бюджетними коштами. Антикорупціонер стверджує: в інтернеті можна знайти такі ж урни дешевше, ніж «Харківзеленбуд» викладе лише за кришку. Інші КП та департаменти платили менше.

Євген Лісічкін член ГО «Харківський антикорупційний центр»

«Міськелетротрансеріс» купило урни у квітні по тисячі гривень. Ті ж самі урни «Париж». Департамент комунального господарства проводив тендер на відновлення елементів благоустрою на вулиці Шевченка. Там урни в кошторисі по 960 гривень.

Активіст підкреслює: на обслуговування смітників, зокрема на зміну пакетів, гроші виділяються окремо. Але не виключає, що до кошторису закупівлі може бути включений монтаж. Зв’язатися з керівництвом «Харківзеленбуду», аби поставити їм питання, наразі не вдалося.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Рекорд: харківське КП купує урни по 2,5 тисячі гривень (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 мая 2020 в 16:13;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "КП «Харківзеленбуд» за металеві відкриті смітники заплатить 2,5 тисячі гривень. Водночас їхні колеги купують такі ж урни за меншою ціною".