• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У день літнього сонцестояння харків’яни зможуть побачити «відкушений шматочок» сонця (відео)

Общество   
У день літнього сонцестояння харків’яни зможуть побачити «відкушений шматочок» сонця (відео)

Високосний 2020 тільки за перше півріччя встиг неодноразово сколихнути світ. На астрономічні події, кажуть науковці, рік також доволі спекотний.

У середньому щороку відбувається чотири затемнення, проте у 2020 їх цілих шість. Одне з них — сонячне кільцеподібне, 21 червня. Це чи не вперше, коли затемнення припадає на найдовший день року.

Солнце будет как будто бы надгрызано с одной стороны. 

На цій моделі, що має назву тилурій, директорка планетарію Галина Железняк демонструє, за яких умов відбувається затемнення.

Вокруг нашей планеты существует движение Луны и существует месяц, который занимает 29 с половиной суток, его называют синодическим лунным месяцем.

За цей період Місяць повертається на свою первісну позицію. При спостереженні може здатися, що супутник приховує від людей сонячний диск.

Галина Железняк, директорка Харківського планетарію

Когда Луна относительно Земли и Солнца перекрывает солнечный диск, то как раз она позволяет людям увидеть, что солнце начинает темнеть. Именно этого момента мы с вами ждем.

До того ж, затемнення співпадає із початком періоду ретроградного Меркурія. Проте, запевняють астрологи, хвилюватися не варто. Навпаки, з’являється чудова нагода виправити помилки минулого.

Олена Волос, астрологиня

В дни влияния затмения с 21 по 28 июня мы можем неожиданно увидеть обычные для нас вещи под необычным углом.

Попри те, що затемнення — явище доволі швидкоплинне.

Как говорит расчет, будет всего лишь 33 секунды.

Його наслідки ми можемо спостерігати майже цілий рік. Під особливий вплив підпадають представники кількох знаків зодіаку.

Олена Волос, астрологиня

Кардинальные изменения в течение года ожидают людей, которые родились с 19 по 26 сентября, с 18 по 26 декабря, с 17 по 25 марта любого года. И также с 17 по 25 июня.

Тим, хто побоюється впливу ретроградного Меркурія, слід бути уважнішими на дорогах та не засмучуватися, якщо забуксуються ділові, або особисті справи.

Именно кольцевое затмение в большей степени влияет на политиков и на государство в целом, нежели на нас, простых людей.

Побачити затемнення на повну найбільше пощастить мешканцям східних частини Африки та Азії. Харків’яни ж мають помітити як сонце ніби позбавиться своєї частинки. Для цього треба подивитися на зірку о 10 годині ранку в неділю.

Аліка Піхтерева, кореспондентка

Аби не отримати опік сітківки, офтальмологи в жодному разі не радять дивитися просто на сонце. Якщо спеціальних окулярів під рукою немає, а бажання побачити затемнення є – у нагоді стане стара плівка з фотоаппарату чи діафільмів, або ось така напівпрозора фольга для квітів. Згортаємо її в кілька шарів, наводимо її в район сонця і тільки потім дивимося.

Наступного разу таке ж затемнення ми зможемо спостерігати через 18 років.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У день літнього сонцестояння харків’яни зможуть побачити «відкушений шматочок» сонця (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 июня 2020 в 19:59;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Високосний 2020 тільки-но за перше півріччя встиг неодноразово сколихнути світ. На астрономічні події, кажуть науковці, рік також доволі спекотний".