• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +26°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Райони Харківської області індивідуально посилюватимуть карантин

Общество   
Райони Харківської області індивідуально посилюватимуть карантин
У ХОДА дозволили районам регіону самостійно обмежувати чи послабляти карантинні заходи. 

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Є пропозиція не приймати жодного рішення в цілому для всіх районів та міст області, а дати можливість місцевим нашим комісіям прийняти рішення виходячи з тих даних, які їм дасть лабцентр.

Райони області отримали право посилювати карантин в індивідуальному порядку — в залежності від захворюваності. Таке рішення ухвалили на комісії в облдержадміністрації. Зібралися, бо за умовами адаптивного карантину, якщо епідемічна ситуація погіршується протягом 3 діб поспіль, комісія зобов’язана скасувати послаблення деяких обмежень.

Неля Новіцька, завідувачка відділу Харківського обласного лабцентру

Відмічається негативна тенденція за негативним показником динаміки захворюваності протягом останніх 5 днів. Якщо нормативний критерій складає 10%, то фактично відмічається за днями від 14,73% до 32%. Найбільша динаміка відмічалась 30 червня.

Послаблення карантину на Харківщині не буде. ПокАзники завантаженості ліжок, охоплення тестуванням і виявлення коронавірусу – не перевищені. Водночас вдвічі більший за норму четвертий критерій, встановлений Мінздоров’я, — динаміка зростання випадків. Очільник області Олексій Кучер каже: надсилатиме листа до центральної влади.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Це абсурдний показник. Наприклад, навіть якщо ми знизимо до 5 осіб. А декілька днів буде 10, то це плюс 50% приросту в динаміці. А з урахуванням цифр, це невелика кількість людей, враховуючи населення в області.

Новіцька стверджує: в області COVID-19 виявили у 13 районах. Найвища динаміка захворюваності — у Харкові. Там же набагато більша кількість тяжкохворих пацієнтів та смертей, зазначає фахівчиня. Пов’язує це з тим, що лікарі первинної ланки не доопрацьовують випадки. До того ж, у місті перевищений і критерій виявлення коронавірусу.

Неля Новіцька, завідувачка відділу Харківського обласного лабцентру

І зареєстрованих випадків 83%, це 226 осіб виявлено серед мешканців Харкова. Показник перевищував рекомендований критерій на 12% і фактично складав від 15% до 17% на 100 тисяч населення.

За даними чиновників, в обласній інфекційній лікарні наразі перебувають 219 пацієнтів, з яких 20 мешканців районів, а решта — жителі міста Харків.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Якщо проаналізувати стан хворих в області, то вони поступають здебільшого на ранніх стадіях захворювання. Їм вчасно встигаємо надавати допомогу. Люди за 10 днів чи за 2 тижні, вони повертаються додому вже здорові.

На засіданні пропонують: пацієнтів з коронавірусом приймати у трьох опорних міських медзакладах без заїзду до інфекційної лікарні. Через завантаженість останньої. Це 13, 17 та 25 лікарні.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Хтось каже, що так не можна робити, тому що є спеціалізований заклад, інфекційна лікарня, саме вони повинні визначати, приймати рішення щодо розміщення тих чи інших пацієнтів, враховуючи ступінь тяжкості хвороби і інші критерії. Але зараз ми направили листа, найближчим часом від МОЗ і санітарного лікаря отримаємо інформацію. І будемо наповнювати більш щільно, ми вимушені це робити, лікарні міста Харкова.

Також Кучер рекомендує посилити карантинні заходи у громадському транспорті Харкова.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Люди, які знаходяться в метро, чомусь не розуміють своєї власної відповідальності. З одного боку людина, яка пересувається в метро, хоче побувати в кінотеатрі, а з іншого — не хоче одягати маску.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Райони Харківської області індивідуально посилюватимуть карантин»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 июля 2020 в 17:09;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У ХОДА дозволили районам регіону самостійно обмежувати чи послабляти карантинні заходи".