• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Об’єднанні територіальні громади Харківщини отримали нові шкільні автобуси (відео)

Харьков   
Об’єднанні територіальні громади Харківщини отримали нові шкільні автобуси (відео)

Об’єднані територіальні громади Харківщини отримали вісімнадцять нових шкільних автобусів. Вони оснащені системою опалення, розраховані для людей із інвалідністю та вміщують більше двадцяти пасажирів.

Вісімнадцять нових шкільних автобусів отримали об’єднані територіальні громади Харківщини. Анатолій Балабай працює водієм у Шевченківській райдержадміністрації вже більше десяти років. Розповідає: це вже третій транспорт, який він приймає. Чоловік зазначає, що новенький автобус досить зручний у керуванні, вміщує двадцять шість пасажирів.

Анатолій Балабай, водій
Зараз у мене старіший такий автобус. Тут вже опалення зовсім інше. Влітку кондиціонер стоїть в автобусі, а взимку опалення зробили краще ніж у старих автобусах. Дороги треба рятувати, а потів вже автобуси. 

Автобус підвозитиме учнів із віддалених населених пунктів до опорного навчального закладу в селі Старовірівка. Таких дітей близько дев’яноста й раніше до школи їх доставляв лише один транспорт. Також у районі мешкають близько  двадцяти дітей з інвалідністю, розповідають представники місцевого відділу освіти. Нові автобуси оснащені спеціальними місцями для таких учнів.

Юлія Бобрус, завідувачка сектору освіти Шевченківської райдержадміністрації
У нас є потреба як мінімум ще в 6 автобусах. На жаль, ще більше і більше дітей потребують подвозу. Менші заклади освіти закриваються, стають неспроможні. 

У автопарку Кегичівської райдержадміністрації новий автобус став вже шістнадцятим. Він буде підвозити учнів із сіл Павлівка та Калюжине до опорного ліцею, де навчаються більше семи сотень дітей.

Світлана Шматченко, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Кегичівської райдержадміністрації
Звичайно хотілось би ще декілька автобусів. Автобуси мають властивість застарівати. У нас є автобуси 2003-2004 року, які потребують заміни. Але є тенденція, що кожного року ми отримуємо новий автобус. 

 

Віктор, водій
Комфортный. Кондиционер есть, правда только для водителя. Вроде бы нормальный пока, а дальше будем смотреть. 

Вартість нових автобусів тридцять вісім мільйонів гривень. Транспорту придбали коштом державної субвенції, а десять відсотків суми надали місцеві бюджети. Як повідомили в облдержадміністрації, на заощаджені кошти найближчим часом придбають ще два шкільні автобуси. Також з’явиться транспорт для людей з інвалідністю.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Об’єднанні територіальні громади Харківщини отримали нові шкільні автобуси (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 сентября 2020 в 17:15;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Об’єднані територіальні громади Харківщини отримали вісімнадцять нових шкільних автобусів. Вони оснащені системою опалення, розраховані для людей із інвалідністю та вміщують більше двадцяти пасажирів".