• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Пожежа на Конторській: з понеділка будинок обстежуватиме комісія (відео)

Происшествия   
Пожежа на Конторській: з понеділка будинок обстежуватиме комісія (відео)

Двоє загиблих і знищений дах житлової історичної будівлі. Напередодні палало на вулиці Конторській у Харкові.

Василиса Степаненко, кореспондентка 

Від даху будинку на вулиці Конторській майже нічого не лишилося. Пожежа, яка сталася напередодні, не тільки понівечила споруду 19 століття, а й забрала життя двох людей. Гасили вогонь близько семи годин.

Займання сталося близько шостої вечора в четвер у квартирі на другому поверсі, згадує мешканка будинку Лариса. Тоді сусіди одразу почали викликати надзвичайників. Полум’я швидко перекинулося на дах й охопило сусідні квартири.

Лариса, мешканка згорілого будинку 

Там алкоголик жил и у него в квартире жила какая-то женщина с мужчиной, наркоманы и алкаши. Вот это, скорее всего, она курила там и подпалила. Потому что там начало что-то гореть. Вот это вот они и погибли. Она алкоголичка и он был лежащий вообще хозяин.

Коли надзвичайники прибули на місце, пожежа вже охопила 200 квадратних метрів площі. Тож бійцям ДСНС знадобилося підкріплення. Загалом в гасінні загоряння брали участь пів сотні людей й 16 одиниць спецтехніки. На сходовій клітині вогнеборці знайшли тіло жінки, а в палаючій квартирі – вже мертвого чоловіка.

Ігор Лупандін, речник ГУ ДСНС України у Харківській області

Найбільше там одна квартира постраждала. Там в ній прогари, тому що перекриття дерев’яне з пустотами. Вони пройшли на горище, ці прогари. Розглядається як технічна причина виникнення пожежі, так і людський фактор.

Лариса зазначає, що мешкає на першому поверсі, тож її квартиру полум’я не зачепило. Але вона разом із чоловіком та дІтьми залишилася без світла, води та газу.


Лариса, мешканка згорілого будинку 

В течение полугода будут восстанавливать, а что же полгода, когда дожди обещают, все зальет.

Згадує як страшний сон події Лілія. Дівчина розповідає: її хлопець проживав тут все життя, а ось вона разом з ним останні пів року. Їхня квартира єдина, яка вціліла на другому поверсі.

Лілія, мешканка згорілого будинку 

Начала открывать свою дверь. Я поняла, что что-то мешает уже. Я не знаю, может что-то уже начало рушиться. В коридоре была пелена дыма, и я еле выбежала.

З десятком пакетів молоді люди стоять на порозі згорілого будинку.

Лілія, мешканка згорілого будинку 

По родителям, по друзьям, по соседям. Все разъезжаются. Полгода здесь жить никто не будет точно. Я вот лично со своим парнем и вот этими всеми вещами поеду к своей маме. Как-то так.

На місці побував заступник мера з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко. Він розповів, що з 28 вересня на об’єкті почне працювати комісія, яка обстежить комунікації, конструктив та покрівлю. Після її висновку визначатимуть обсяги, терміни та витрати на проведення відновлюваних робіт. Тим часом, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення вимог пожежної безпеки».

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Пожежа на Конторській: з понеділка будинок обстежуватиме комісія (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 сентября 2020 в 19:40;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Двоє загиблих і знищений дах житлової історичної будівлі. Напередодні палало на вулиці Конторській у Харкові".