• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У день музики «Об’єктив» розшукав найяскравіших харківських музикантів (відео)

Общество   
У день музики «Об’єктив» розшукав найяскравіших харківських музикантів (відео)

Харків — одне з найрізноманітніших міст України за кількістю різножанровості. 

Аліка Піхтерева кореспондентка

Харків — мультимузичне та різножанрове місто. Не тільки в Україні, а й далеко за її межами відомі такі гурти, як 5’Nizza, «ТНМК», «Жадан і Собаки», чи «Курган і Агрегат». Та ще багато інших. Сьогодні у Міжнародний день музики ми познайомимо вас з різними харківськими музикантами і побуваємо як у філармонії, так і в нічному клубі.

Своєрідний гімн одному з харківських районів на День міста подарував гурт з химерною назвою «Крававає Забазарево». Фронтмен колективу називає себе Євген Константінич, його образ — костюм, пишні вуса, окуляри та море нецензурної лексики. Хоч сам він мешкає не на Салтівці, але місце для інтерв’ю обирав старанно. На прохання не лаятися під час розмови охоче погодився і ось що відбулося далі.

— Напрямок, в якому грає ваша група і як вона сформувалася?

— Брит-поп-шансон-н…уй пошел — такой у нас стиль.

Епатажний рок-гурт сформувався у 2017 році, минулоріч випустили перший альбом, де кожна з одинадцяти пісень записана сумісно з іншими відомими музикантами. Відмітилися тут і Валерій Харчішин з «Другої ріки», і Кирил Блєдний з «Пошлої Моллі» та, навіть, Наталя Могілевська, хоч вона просила Константінича нікому не казати про свою участь у проєкті. Та правила та обіцянки для цього суб’єкта — доволі ефемерні поняття.

Образ Константінича вигадав та втілив актор Олександр Сердюк. Він вважає, що потужна музика разом із зухвалими текстами може виступати в ролі психологічної розрядки як для тих, хто її створює, так і для слухачів.

Євгеній Константінич, фронтмен гурту «Крававає Забазарєво»

До сих пор есть против чего протестовать. Посмотри, сука, у меня воды год нет и как тут не писать песни об этом. Вон, смотрите.

Залишаємо Євгена Константінича ловити натхнення від відсутності води, а самі йдемо в легендарний харківський нічний клуб «Живот» — альма матер електронної музики міста. Вже понад 20 років двері закладу відкриті для найекспериментальніших діджейських ідей. Арт-директор клубу Ігор не тільки створює неординарну музику, а й навчає інших.

Техно-хаус, старое электро, немножко транс, немножко брейк бит, немножко бейсовая музыка. ну, в основном, это конечно техно.

Аби остаточно не заплутатися в напрямках та техніках — просимо почати з елементарного. Ігор такому проханню не дивується, адже за свою викладацьку діяльність неодноразово зустрічався з людьми, які прагнули почати робити електронну музику, але знань мали не більше за нас.

Есть пульт, на который можно пустить сигналы с каких-то проигрывателей. в принципе, всё. задача диджея — гармонично сводить музыку, приподносить это танцполу.

Любителі вінілових платівок зможуть знайти своє в тому, що грають у клубі. Адже ці «вертушки», як їх називає Ігор, здатні програвати саме вініл. Потім за допомогою пульту на музику накладаються різні ефекти. Створюється така музика не за допомогою нот.

Ігор, викладач діджеїнгу

Она создается двумя путями: либо просто за компьютером, либо с инструментами: синтезатор, драммашина и тд. Как и с обычной музыкой — у тебя в голове рождается какая-то мелодия и ты потом пытаешься сделать как на компьютере, или на синтезаторе — всё точно также.

Із експериментальною музикою розібралися і поспішаємо на репетицію до філармонії. Головний диригент нам одразу відказує: по-справжньому значущими харківськими музикантами вважає Іллю Слатіна, Володимира Крайнєва, Бориса Яровінського та інші. Яких, на превеликий жаль диригента, знають небагато людей.

А вы видете улицу Слатина в городе?, или проспект? это человек, благодаря которому появилась та самая высокая музыка в городе.

Справжня музика, вважає Янко, може виховати людину, навчити по-справжньому відчувати та розвинути найкращі духовні якості.

Юрій Янко, головний диригент Харківської філармонії 

Хорошей музыки практически нет, звучит вот тот набор звуков, который кого-то устраивает. Кто-то кого-то проталкивает, проплачивает. Но поверьте, вся эта чепуха, пена — она исчезнет и через 100-200-300 лет люди буду слушать Бетховена Моцарта, Чайковского.

Більш демократичним у сенсі ставлення до різних музичних напрямків є скрипаль Євген Музикант.

Євген Музикант, музикант

Мне, на самом деле, нравятся все направления в жанрах. В любом направлении можно найти изюминку.

Музикант — не тільки покликання чоловіка, а ще й його прізвище. Завдяки якому він все життя потрапляє в комічні ситуації. Євген — потомствений оркестрант, у класику закоханий з дитинства. Найбільшу перевагу віддає творам Брамса.

Євген Музикант, музикант 

Искусство — это инструмент. Как у повара нож. Музыкой можно , как и ножом кого-то покалечить, так и ножом накормить человека.

Харків може вважатися одним з наймузичніших міст України. Тільки тут щорічно проводиться масштабний захід День музики, коли різноманітні мелодії лунають в кожному районі міста. До того ж, тут є власні фестивалі, а одні й ті самі майданчики ладні приймати як оркестрантів так і запеклих прихильників соціального року.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У день музики «Об’єктив» розшукав найяскравіших харківських музикантів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 октября 2020 в 21:07;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харків — одне з найрізноманітніших міст України за кількістю різножанровості".