• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Під час зустрічі з губернатором активісти руху «Антикоксохім» вимагали закриття заводу (відео, фото)

Происшествия   
Під час зустрічі з губернатором активісти руху «Антикоксохім» вимагали закриття заводу (відео, фото)

Біля парку імені Квітки-Основ’яненка відбулася зустріч з губернатором із приводу закриття «коксохіму».

На захід прийшли близько 40 активістів руху «Антикоксохім». Вони тримали плакати з написами «Ми вимагаємо повітря», «Не травіть наших дітей», «Зупини травлю!».

«Я виклав інформацію щодо подання заяви до СБУ про скоєння злочину «Екоцид» керівництвом Харківського коксового заводу «НОВОМЕТ». Через годину в телеграм-каналі «Анти КОКСОХИМ» з’явилася інформація про зустріч Олексія Кучера з мешканцями району. Ми прийняли рішення збирати людей і прийти для того, щоб поговорити з ним про закриття цього заводу. Адже його шкідлива діяльність не зменшується, а тільки збільшується. Також ми вимагаємо звільнити і притягнути до відповідальності директора підприємства», — розповів організатор мітингу Олександр Константінов.

Пенсіонерка Лідія Олександрівна стверджує, що підприємство треба повністю закривати.

«Проблема з отруйними викидами у нас існує давно, але її ніхто не може вирішити. У завода порушення на порушеннях, бо навіть документів немає. Показники якості повітря перевищують норми, це небезпечно для здоров’я. Ми вимагаємо, щоб коксохім закрили, бо вночі нам просто нічим дихати», — розповіла Лідія.

Більше години учасники пікету чекали губернатора. Вони вирішили перекрити вулицю Москалівську для того, щоб звернути увагу Олексія Кучера і поговорити про шкідливі викиди коксохімічного заводу.

«Ми перекриваємо дорогу, щоб нас почули. Люди не можуть нормально дихати, а діти не можуть заснути, бо смердить викидами. Таким чином ми звернемо увагу суспільства на цю проблему», — розповіла Юлія.

Наприкінці мітингу губернатор прийшов до активістів і відповів на запитання щодо розв’язання проблем коксохіму.

«Я написав лист до Європейського банку реконструкції та розвитку і підняв питання можливості інвестиції в коксохімічний завод для того, щоб встановити відповідні фільтри або перепрофілювати підприємство. Через 6 днів у нас буде онлайн-розмова, де ми отримаємо всю інформацію», — розповів Кучер.

За його словами, найближчим часом буде звільнено директора коксохімічного заводу «Новомет».

Учасники пікету зазначили, що будуть чекати результати і готові слідкувати за перебігом подій.

Нагадаємо, у Харкові пікетувальники облили “коксохім” фарбою та закидали легенями тварин.

Автор: Віталій Залевський
Популярно

Вы читали новость: «Під час зустрічі з губернатором активісти руху «Антикоксохім» вимагали закриття заводу (відео, фото)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 октября 2020 в 13:01;
  • Корреспондент Віталій Залевський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Біля парку імені Квітки-Основ’яненка відбулася зустріч з губернатором із приводу закриття «коксохіму»".