• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Вібрація та сморід: у Харкові майже 3 роки не ремонтують зруйнований колектор (відео)

Общество   
Вібрація та сморід: у Харкові майже 3 роки не ремонтують зруйнований колектор (відео)

У Харкові три роки не можуть ліквідувати наслідки обвалу колектора. У 2018 році на вулиці Греківській утворилася багатометрова прірва. 

Антон Малиновський, кореспондент

Майже три роки тому на вулиці Греківській сталася аварія колектора. Комунальники тоді встановили тимчасові труби та насоси, через роботу яких вібрують стіни прилеглих будівель. Також місцеві скаржаться на неприємні запахи.

Олександра мешкає навпроти колектора. Жінка каже: за три роки постійні вібрації призвели до інфаркту, а потім ще й до операції на серці. Розповідає: спати доводиться на кухні, подалі від джерела шуму.

Олександра, мешканка будинку по вул. Греківській

Вот ложишься на подушку, подушка гудит. Вот, когда ухо прислоняется — подушка гудит. Вибрация идет страшная.

Сусід жінки Олексій пояснює: після аварії думав переїхати, але залишився, коли колектор засипали. Каже, що відтоді мало що змінилося — насоси гудуть та постійно виходять із ладу. Їх ремонтують, але повноцінну заміну каналізації досі не зробили. До того ж, колекторна яма відкрита і чоловік вважає, що це небезпечно під час пандемії коронавірусу.

Олексій, мешканець будинку по вул. Греківській

Это самый первый рассадник. И представьте, это люди здесь живут. У меня внук. Внук во втором классе. У соседей маленькие дети — вообще маленькие, грудные.

Крім неприємного шуму, вібрація спровокувала появу тріщин на стінах. А от влітку, згадує Тетяна — мешканка іншого будинку по вулиці Греківській, через постійний сморід доводиться тримати вікна зачиненими.

Тетяна, мешканка будинку по вул. Греківській

Окно открываешь и быстро закрываешь назад и все. И душимся. Комаров — полно. Комары залетают, отсюда стаями летают. И заедают всех.

Люди кажуть: неодноразово зверталися до різних установ з проханням вирішити проблему — від «Харківводоканалу» до Офісу президента. Але поки що ситуація не змінилася. Ще в квітні минулого року одна із київських підприємств виграло тендер на реконструкцію колектора на суму понад 34 мільйони гривень. Згодом роботу призупинили і, згідно документів, відновили 25 червня цього року. Мешканці ж стверджують, що ніякі роботи там взагалі не проводились.

Олександра, мешканка будинку по вул. Греківській

Последний раз они появлялись в августе. Они приехали киевляне, позагорали вот здесь у нас под окнами показательно, и все, они уехали. Они сказали: нам никто не платит денег. А куда делись деньги не знаю.

«Об’єктив» надіслав офіційний запит до «Харківводоканалу» з проханням надати інформацію щодо ремонту колектора.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «Вібрація та сморід: у Харкові майже 3 роки не ремонтують зруйнований колектор (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 октября 2020 в 20:56;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові три роки не можуть ліквідувати наслідки обвалу колектора. У 2018 році на вулиці Греківській утворилася багатометрова прірва".