• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Не той підпис: у Харкові розглянули позов щодо скасування реєстрації Кернеса мером (відео)

Политика   
Не той підпис: у Харкові розглянули позов щодо скасування реєстрації Кернеса мером (відео)

У Харківському окружному адміністративному суді — засідання щодо скасування рішення міської ТВК про реєстрацію Геннадія Кернеса мером.

На початку суддя зазначає: напередодні отримали нову заяву від позивачки Ірини Денисової. Але сама жінка на слухання не прийшла.

Андрій Зінченко, суддя Харківського окружного адмінсуду

Заявляю про відмову від позову на підставі викладеного, керуючись статтею 189 КК. Прошу прийняти відмову від позову Денисової І.І. до Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області. Третя особа — Кернес. Та закрити провадження у справі.

Адвокатеса позивачки Олена Загорська стверджує: телефоном Денисова запевнила, що не писала такої заяви. Мовляв, вона готова приїхати до суду та розповісти це особисто. Однак уже за годину позивачка відмовилася прибувати на засідання. У свою чергу, представник міської виборчої територіальної комісії Максим Шапенко вимагає, щоб жінка таки з’явилася на слухані. Суддя це клопотання відхиляє.

Андрій Зінченко, суддя Харківського окружного адмінсуду

Враховуючи стислий розгляд даної справи, а також через те, що суду не відомо місце знаходження позивачки. Можливо вона фізично не зможе добратися до суду.

Адвокатеса позивачки наголошує: електрона заява про реєстрацію мера, яку міська ТВК прийняла 7 листопада, була оформлена неправильно. Мовляв, вона підписана від імені юридичної особи, а не фізичної. Тобто підпис належить не самому Кернесу, а Харківській міськраді.

Олена Загорська, адвокатеса 

Прошу скасувати реєстрацію Кернеса Геннадія Адольфовича Харківським міським головою й прийняти рішення про відмову реєстрації Кернеса Геннадія Адольфовича Харківським міським головою Харківського району Харківської області на підставі заяви про реєстрації міського голови від 7.11.2020 року.

Представник міської територіальної виборчої комісії Максим Шапенко з цим не згоден. Акцентує, що 7 листопада всі члени ТВК жодного порушення в заяві не виявили. До того ж вона підпадає під всі вимоги виборчого кодексу, вважає адвокат.

Максим Шапенко, адвокат, представник Харківської міської ТВК 

Жодних доказів того, що підписантом є Харківська міська рада позивач не надає. З протоколу розшифровки електронного цифрового підпису вбачається строка «підписувач», де зазначений Геннадій Кернес і строка реєстраційного номера облікової картки платника податків, де зазначений 10-значний номер, його особистий.

Юрист Роман Чумак пояснює: порушень у заяві не було, а електронний підпис відповідає всім необхідним критеріям.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Там визначено, що особа може подати таку заяву особисто, а законодавство про довірчі послуги визначає, що прирівнюється особистий підпис будь-якої заяви шляхом накладання електронно-цифрового підпису. Визначається законом вимоги до електронно-цифрового підпису: в ньому повинна бути печатка, найменування. Тобто якщо все це є в електронно-цифровому підписі, немає значення від якої особи він згенерований.

Врешті суд підтримав сторону відповідача. Тобто заяву про реєстрацію Геннадія Кернеса Харківським міським головою не скасували.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Не той підпис: у Харкові розглянули позов щодо скасування реєстрації Кернеса мером (відео)»; из категории Политика на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 ноября 2020 в 18:35;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харківському окружному адмінсуді — засідання щодо скасування рішення міської ТВК про реєстрацію Геннадія Кернеса мером".