• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харківські дорожники перевірятимуть підрядників у власній лабораторії

Общество   
Харківські дорожники перевірятимуть підрядників у власній лабораторії

Нове обладнання дозволить визначати якість всіх матеріалів, які використовують при будівництві та ремонті автомагістралей області.

Більшість автоматизованого обладнання представлена італійським виробником «Matest». Також в лабораторії є устаткування, яке представлене такими виробниками, як: «Utest» — Туреччина, «Ohaus» — Америка, «TermoLab» та «Labexpert» — Україна.

«Одним із наших пріоритетних завдань є контроль та перевірка належної якості дорожніх робіт під час будівництва, реконструкції, капітального, поточного ремонтів та експлуатаційного утримання. На основі результатів досліджень Служба автодоріг прийматиме рішення: чи якісно підрядник виконав роботи і чи оплачуватимуться вони замовником. У разі виявлення недоліків – підрядник за власний кошт змушений буде їх усунути», — повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

За інформацією САД, до цього моменту власної лабораторії в підприємства не було. Зараз її створення – на завершальній стадії.

«Уже придбана модульна споруда, яка складається з 2-х приміщень: 15,9 м2 (для випробувань ДБМ) та 3,9 м2 (для обробки результатів випробувань). А також лабораторне устаткування для випробувань ґрунтів, щебеневих матеріалів, мінерального порошку, органічних в’яжучих, асфальтобетонів, бетонів важких тощо. Лабораторія обладнана системою вентиляції і кондиціонування. Крім того, незабаром планується придбання нової другої модульної споруди», — розповіли в САД.

Споруду встановили на території філії «Пісочинське ДЕП». До лабораторії вже підвели електроенергію та зараз монтують інші інженерні мережі. При необхідності лабораторія зможе переміщуватися безпосередньо на об’єкт.

«Лабораторію будемо оснащувати всім необхідним обладнанням для ефективного та професійного контролю за якістю будівельних матеріалів, які застосовуються для розбудови дорожньої галузі в Харківській області», — відзначили дорожники.

Усе обладнання лабораторії до початку її роботи матиме свідоцтва про калібрування та перевірку. Частина обладнання вже має свідоцтво, іншу вже в січні місяці перевірить ДП «Харківстандартметрологія».

«Після проведення робіт з калібрування (перевірки) — орієнтовно в першій половині січня 2021 року – ми подаватимемо заявку в ДП «Харківстандартметрологія» для проведення робіт з оцінювання стану системи вимірювань відповідно до вимог ДСТУ ISO 10012:2005. Після отримання атестату щодо відповідності працівники лабораторії матимуть право проводити випробування дорожньо-будівельних матеріалів», — уточнили в Службі автомобільних доріг.

Там також повідомили, що начальником лабораторії призначено людину, яка працювала у турецькій консалтинговій інжиніринговій компанії «TEMELSU» з міжнародним досвідом.

Популярно

Вы читали новость: «Харківські дорожники перевірятимуть підрядників у власній лабораторії»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 декабря 2020 в 10:03;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Нове обладнання дозволить визначати якість всіх матеріалів, які використовують при будівництві та ремонті автомагістралей області".