• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

На Харківщині ремонтують школи й дитсадки за гроші від видобутку газу (відео)

Общество   
На Харківщині ремонтують школи й дитсадки за гроші від видобутку газу (відео)

Із 2018 року громади, на землі яких видобувають газ, отримують до свого бюджету рентну плату.

На території Наталинської громади газ видобувають уже понад 55 років. Та саме останні три роки дали найбільш відчутну допомогу від цієї діяльності, зазначають місцеві мешканці. Адже 85% бюджету громади складають рентні платежі та податок на доходи фізичних осіб від газовидобувних компаній, які працюють на цій території.

Олена Третяк, голова Наталинської громади

Предприятия работают, основаны, в 1965 году. Поэтому мы имеем славную традицию газодобычи, династию, которая проживает как на территории Наталинского сельсовета, так и в Краснограде и районе в целом.

Завдяки збільшенню надходження коштів у громаді реалізують важливі проєкти. Наприклад, минулого року капітально відремонтували дитсадок: утеплили фасад та оновили внутрішні приміщення.

Олена Третяк, голова Наталинської громади

Это и ремонт школ. Ремонты пищеблоков школьных, покупка новой мебели для деток. Выполняем все рекомендации Нової української школи. Это и дороги, и освещение. Нам большое подспорье рентная плата от газодобывания.

Нині мешканців турбує лише одне: аби підприємства з газовидобутку, які працюють тут майже 60 років, не припинили свою роботу. Адже без їхньої допомоги та рентних надходжень громада, вірогідно, не зможе себе забезпечувати.

Олена Третяк, голова Наталинської громади

Это наша душа, это наше сердце, наша жизнь, без которых мы просто не сможем существовать.

У Мачухівській громаді газ видобувають менше 10 років – із 2014. Газовидобувна компанія виділяє кошти на розвиток ОТГ і вже четвертий рік сплачує ренту до місцевого бюджету.

Валерій Білоконь, голова Мачухівської громади

Звичайно, як і кожному господарю, хотілося б, щоб ці кошти були надзвичайно великі, але компанія відповідно до наших потреб та їхніх можливостей забезпечує наші бажання.

Рентні надходження у Мачухівській громаді складають 17% бюджету. Завдяки співпраці з газовидобувниками, минулого року в ОТГ капітально відремонтували покрівлю дошкільного підрозділу Калашниківського НВК, відновили місцевий будинок культури. Нещодавно придбали потужний самоскид.

Валерій Білоконь, голова Мачухівської громади

Кошти, які надходять від компанії, дають можливість зробити більше, ніж ми могли б зробити коштом своїм власним.

Крім ренти і податків, газовидобувні компанії, які працюють на територіях громад, фінансують різноманітні проєкти в рамках соціального партнерства. Тож люди впевнені, що співпраця із газовидобувниками покращує якість життя мешканців ОТГ.

Автор: Анастасія Коваленко
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині ремонтують школи й дитсадки за гроші від видобутку газу (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 марта 2021 в 18:31;
  • Корреспондент Анастасія Коваленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Із 2018 року громади, на землі яких видобувають газ, отримують до свого бюджету рентну плату".