• Вт 19.03.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 38.97
  • EUR 42.45

Двоє харківських «класиків» виступили на європейській першості з боротьби (відео)

Спорт   
Двоє харківських «класиків» виступили на європейській першості з боротьби (відео)

У столиці Північної Македонії Скоп’є відбувся чемпіонат Європи U23 з греко-римської боротьби.

У столиці Північної Македонії відбувся чемпіонат Європи з греко-римської боротьби для спортсменів, які не старше двадцяти трьох років. Фіналістом у вазі до семдесяти двох кілограмів став представник Харківської області Андрій Кулик. На шляху до головної сутички він пройшов суперників з Німеччини, Угорщини і Білорусі. У півфіналі очікував іншого суперника, складнішого.

Андрій Кулик, віце-чемпіон Європи з греко-римської боротьби (U23, 72 кг)

Думал, что буду бороться с турком, но турок, выигрывая 3:1, за сорок секунд проиграл белорусу 6:4. Для меня это было лучше, спокойнее мне — потому что туркам помогают судьи.

У борців є жартівлива приказка: краще виграти «бронзу», ніж програти «золото». Відтепер Кулик має власну думку з цього приводу, адже у вирішальному двобої поступився вірменському супернику. Та все одно вважає — участь у великому фіналі краще, ніж перемога в малому.

Андрій Кулик, віце-чемпіон Європи з греко-римської боротьби

Я, вроде, серебряным стал — на ступень выше, — но последнюю встречу проиграл, поэтому как таковой радости не было. А те, кто третьи, смотрю — да, так радуются… даже не знаю, как ответить… все равно — лучше в финале быть.

Віце-чемпіон Європи має досконалу техніку, каже його тренер, і тому не просто бореться, а робить це видовищно. Ніщо не може порівнятися за борцівською красою з чистою перемогою. Але іноді, заради результату, потрібно «наступити на горло своїй пісні».

Юрій Тімченко, заслужений тренер України

Его от этого нужно отучать или заставлять делать. Потому что в финале с армянским борцом нужно было уже биться, биться — физически добавить. И тогда будет результат дальше, на чемпионате мира.

У надважкій категорії у складі дорослої збірної дебютував харків’янин Михайло Вишнивецький. Він був чи не наймолодшим на чемпіонаті, напередодні поїдки йому виповнилось дев’ятнадцять. У першій сутичці поклав на лопатки титулованого румуна, потім програв німцю і посів сьоме місце. Каже, очікував від себе більшого і, може, засмутився би, та на це немає часу.

Михайло Вишнивецький, учасник чемпіонату Європи з греко-римської боротьби (U23, 130 кг)

Не время расстраиваться, нужно готовиться. Сейчас едем на международный турнир в Румынию, и через месяц у меня — чемпионат Европы по молодежи.

Автор: Александр Григоров
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Двоє харківських «класиків» виступили на європейській першості з боротьби (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 мая 2021 в 19:22;
  • Корреспондент Александр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У столиці Північної Македонії Скоп’є відбувся чемпіонат Європи U23 з греко-римської боротьби".