• Ср 17.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.57
  • EUR 42.16

Електронні лікарняні та інтернет у 300 селах: експерти розповіли про реформи на Харківщині (відео)

Общество   
Електронні лікарняні та інтернет у 300 селах: експерти розповіли про реформи на Харківщині (відео)

Мешканцям Харківщини допомагатимуть розбиратися в реформах, які проводяться в Україні.

Такий проєкт запроваджують громадські активісти. У планах — проводити лекції, влаштовувати зустрічі з експертами та представниками влади.

Олександра Щукіна, голова ГО Smart Media

Ми будемо збирати зворотній зв’язок від громадян та передавати це владі. Щоб влада комунікувала та розповідала про реформи правильно і щоб громадяни мали змогу бути залученими до імплементації та змін.

Проєкт реалізовуватимуть не тільки на Харківщині, а і в Луганській, Донецькій, Полтавській та Сумській областях. Наразі акцентують увагу на трьох реформах: цифрової трансформації, антикорупційній та медичній. Про останню розповідає заступниця директорки Північного департаменту Нацслужби здоров’я Юлія Сєдая.

Юлія Сєдая, заступниця директорки Північного департаменту НСЗУ

В умовах нового перерозподілу районів, в умовах створення ОТГ, заклади, які працювали раніше в районах, їхні власники вже не є райони, а є ОТГ. І ми стикнулися з цією проблемою, що нові власники не дуже хотіли брати ці заклади на себе. Але при дуже ефективному менеджерському рішенні із закладу можна зробити дуже ефективний заклад, який буде приносити кошти.

І, кажуть у Нацслужбі здоров’я, більшість медзакладів показала саме такий результат. Також акцентують на тому, що відтепер записатися до лікаря можна онлайн, і планується запровадження електронних лікарняних. А от директор департаменту цифрової трансформації облдержадміністрації Артем Ткаченко розповідає: до кінця 2023 року у кожній ОТГ мають з’явитися центри надання адміністративних послуг. Наразі на Харківщині їх 37. Займаються й питанням щодо проведення інтернету в усіх селах області.

Артем Ткаченко, директор департаменту цифрової трансформації регіону ХОДА

У найближчий час буде оприлюднений список громад, які отримають фінансування та вже цього року в нас може бути підключено до швидкісного інтернету приблизно 300 сіл.

А от в НАБУ повідомляють: наприкінці минулого року у Вищому антикорупційному суді перебували понад 40 справ, які розслідувало теруправління. Одна з найгучніших — щодо посадовця облдержадміністрації, який вимагав від підприємця хабар за підключення до електромереж.

Майя Каштан, речниця Харківського теруправління НАБУ

7 серпня 2020 року було скеровано обвинувальний акт стосовно 5 осіб, яких слідство вважає учасниками корупційної схеми і яка надала державі збитків на 13,7 мільйона гривень державного підприємства завод «Електроважмаш». Це вже третій злочин на заводі. Розслідування якого закінчили детективи НАБУ.

Допомагати харків’янам розбиратися в реформах будуть два роки.

Автор: Вікторія Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «Електронні лікарняні та інтернет у 300 селах: експерти розповіли про реформи на Харківщині (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 июня 2021 в 17:24;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мешканцям Харківщини допомагатимуть розбиратися в реформах, які проводяться в Україні".