• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +23°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

У зруйнованій Вільхівці, що під Харковом, місцеві гуртом ремонтують будинки (відео)

Общество   
У зруйнованій Вільхівці, що під Харковом, місцеві гуртом ремонтують будинки (відео)

У селі Вільхівка Харківського району й досі стоїть розбита російська техніка. Окупанти перебували там близько місяця. А люди, і тоді, і зараз — виживають як можуть.

Росіяни зайшли до Вільхівки, що під Харковом, ще в перші дні вторгнення і пробули там близько місяця. Весь цей час місцеві мешканці ховалися, де тільки могли.

Валерій, місцевий мешканець
Вон там матрацы, было одеяло. Вот это уже когда мамку ранили, я считаю уже сколько секунд, сколько времени есть. Я ее сюда запихнул. И то я бегал, подушки. Ну старенькая.

Більшість місцевих виїхали з дому за першої можливості, тож нині село пустує. Загалом тут живуть чоловіки — доглядають за господарством, якщо таке лишилося, та ремонтують будинки. Чоловіки ремонтують будинки гуртом — першочергово там, де це взагалі можливо зробити.

Микола, місцевий мешканець
Поросенка зарезал. Накормил всех мясом, супы, борщи, мы у него сегодня были. Жена его Юличка нас кормит. Ему с хламья, что разнесли, с хламья дом помогаем строять.

Жінок та дітей у селищі рідко можна зустріти. Тут немає ні електрики, ні централізованого водопостачання.

Микола, місцевий мешканець
Жена моя в Полтаве, я говорю: спасайся, Неллечка. А я остался здесь. И останусь, и здохну здесь, потому что я люблю свою землю.

Артем Листопад, кореспондент
Це вулиця під назвою Українська і вона чи не найбільше постраждала внаслідок обстрілів. Кожен будинок тут розвалений вщент і відновленню вже не підлягає.

Це — дім Миколи, а точніше те, що від ного залишилося. Розчавлена мов бляшанка його автівка та купа будівельного сміття.

Микола, місцевий мешканець
Просто караул. Меня контузило здесь.

Вулицю знищили за лічені секунди, каже чоловік. Далеко не всі сусіди залишилися в живих.

Микола, місцевий мешканець
Вот, вот видишь? Я хотел достать его, он крикнул. Он живьем сгорел вот здесь. Я хотел его достать, но я не смог.

Але переїжджати нікуди, жаліється пенсіонер, тому й живуть із дружиною у залишках власної оселі. Та Микола вірить у хороше. Каже: під час окупації сам вніс свій вклад у майбутню перемогу.

Микола, місцевий мешканець
А я украл у них 6 ящиков РПГ и отдал нашим. И говорю: ребята, только бейте их!

Артем Листопад, кореспондент
У цьому селищі дійсно постраждало дійсно дуже багато житлових будинків, а зараз ми знаходимося на колись звичайному подвір’ї, де колись жили люди та бавилися діти. А ось там позаду видніється розтрощена загальноосвітня школа.

Саме в цю школу засіли рашисти, коли українські військові зайшли до Вільхівки. Тому їх довелося звідти вибивати.

Українські військові визволяли Вільхівку наприкінці березня. Командири харківського осередку ТРО «Азов» повідомляли, що розтрощили 3 одиниці техніки противника, знищили 70 окупантів, а взяли в полон 27.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «У зруйнованій Вільхівці, що під Харковом, місцеві гуртом ремонтують будинки (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 мая 2022 в 16:59;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У селі Вільхівка Харківського району й досі стоїть розбита російська техніка. Окупанти перебували там близько місяця. А люди, і тоді, і зараз — виживають як можуть".