• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +22°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Як складається доля волонтерів, що влаштували весільну фотосесію на тлі руйнацій у Харкові (відео)

Общество   
Як складається доля волонтерів, що влаштували весільну фотосесію на тлі руйнацій у Харкові (відео)

Вона — медсестра у відділенні хіміотерапії. Він — стоматолог своєї клініки на Салтівці. Та війну зустріли в якості волонтерів. Зіграли весілля, а потім обстріл, поранення, операція. Як поживає пара відомих харківських волонтерів Анастасія Грачова та Антон Соколов — у репортажі МГ «Об’єктив».

Анастасія Грачова — колишня медсестра у відділенні хіміотерапії. Звідси й зачіска — аби підтримувати своїх пацієнтів.

Анастасія Грачова, волонтерка

У меня девочки, которые проходят химиотерапию, они очень сильно страдают, когда теряют волосы. Процентов 90 случаев девочки лысеют. И они очень стесняются, они ходят покупают парики. Пытаются накрутить на голову какую-нибуть шапочку, чтобы этого не было видно. И в один прекрасный момент мне пришла идея — взять подстричься точно так же, как они, чтобы показать, что девушка и без волос тоже может быть красивая. 

Антон Соколов — стоматолог. До війни лікував людей у своїй клініці на Салтівці.

Олександр, брат Антона Соколова

История начиналась с того, что Настя — невеста, привела своего сына к Антону на прием — он стоматолог, а она привела своего ребенка на прием. И с этого уже завертелось: какие-то переписки, понеслось какое-то общение.

Так війна застала цих молодих людей у якості пари. І коли Харків почали обстрілювати — Настя та Антон вирішили не виїжджати, а допомагати людям — як медики. Спочатку волонтерили самі, а потім приєдналися до потужнішого руху. Відповідають за препарати. Кажуть: ліків потребують багато людей.

Анастасія Грачова, волонтерка

Чаще всего это пенсионеры и пожилые люди, у которых есть проблемы с давлением. Очень много запросов по препаратам, которые регулируют гормоны щитовидной железы. По инсулинам много запросов. Детки болеют, антибиотики нужны. 

Волонтери закривають потреби не лише цивільних, а й військових. Останнім необхідні не тільки буденні медикаменти — у них запити ще й на тактичну медицину, каже дівчина. На складі — сотні препаратів. Їх розвозять за адресами жителям Харкова й передмістя — куди можливо потрапити. Війна завадила багатьом планам молодої пари, але не весіллю. Побратися медики вирішили на другий місяць після вторгнення. І влаштували фотосесію у центрі міста, де виднілися розтрощені обстрілами будинки.

Анастасія Грачова та Антон Соколов, волонтери

Весь ужас, который происходит в городе Харьков и Украине — все равно есть место для любви, для доброты и теплоты. И только вот такие чувства смогут помочь всем нам победить, справиться. И мы точно должны быть вместе, мы за любовь.

Молодята зізнаються: раніше й уявити не могли, що першою локацією для фотосесії стануть розвалини Палацу праці у самісінькому центрі Харкова. А обійматися під час першого танцю будуть просто посеред вулиці — біля розтрощеної будівлі обласної військової адміністрації. Але за два тижні після весілля волонтери потрапили під обстріл центру Харкова. Тоді вони купували ліки в аптеці для своєї організації. Антон отримав серйозне поранення — осколок пошкодив ногу.

Анастасія Грачова, волонтерка

Функционал ноги, наверное, процентов на 10 всего лишь от того, как должно быть. Там еще повреждены нервы, у него нога на себя вообще не двигается, стопа повисла вниз. Но он держится молодцом, он делает упражнения, ходит на реабилитации.

І навіть після пережитого стресу дівчина не кинула волонтерську діяльність. День за днем вона носиться з препаратами і вірить, що коханий скоро одужає. А ще запевняє: поки є необхідність допомагати людям, вона залишатиметься в строю.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Як складається доля волонтерів, що влаштували весільну фотосесію на тлі руйнацій у Харкові (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 июня 2022 в 20:51;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вона — медсестра у відділенні хіміотерапії. Він — стоматолог своєї клініки на Салтівці. Та війну зустріли у якості волонтерів. Зіграли весілля, а потім обстріл, поранення, операція. Як поживає пара відомих харківських волонтерів Анастасія Грачова та Антон Соколов — у репортажі МГ «Об’єктив»".