• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У басейні НТУ «ХПІ» відбувся матч за Суперкубок України з водного поло серед чоловічих команд (відео)

Спорт   
У басейні НТУ «ХПІ» відбувся матч за Суперкубок України з водного поло серед чоловічих команд (відео)

Грали збірна Харківської області та львівське «Динамо».

У минулому сезоні господарі стали володарями Кубка країни, гості — виграли національний чемпіонат. Суперкубковий поєдинок відкрив новий ватерпольний сезон в Україні.

Львів’яни заявили на матч хорватських легіонерів, харків’яни грали силами власних вихованців. До того ж в новому сезоні змінився головний тренер команди. Ним став колишній гравець Тарас Головкін.

Тарас Головкін, головний тренер збірної Харківської області з водного поло:
«Пока ничего не меняли, оставили старые схемы, новые еще не успели наработать. Была очень хорошая подготовка в предыдущем чемпионате Украины, и ребята практически все остались, появились только два новеньких».

Динамівці відкрили рахунок в першому періоді, але в другому харків’яни забезпечили собі перевагу у два м’ячі. Її господарі води утримували до останніх хвилин. Багато в чому — завдяки грі у воротах свого капітана Віталія Петрова.

Віталій Петров, капітан збірної Харківської області з водного поло:
«Тут два ключевых момента. Первый период — когда поверили в свои силы и начали играть. И в последнем периоде — когда мы не сломались, и вместо того, чтобы нам сравняли, мы, наоборот, собрались и забили мяч».

У четвертому періоді рахунок міг стати рівним після двох влучних кидків хорватського легіонера «Динамо» Серджана Антонієвича. Але один з них інтернаціональна пара суддів з Грузії та Молдови не зарахувала.

В’ячеслав Бєлєвцов, суддя міжнародної категорії:
«С пяти метров, по правилам, можно пробивать со свободного броска или после удаления, одним движением, как пенальти. Он сделал замах на ворота, это стопроцентный переход, ребята здорово отсудили этот момент. Он даже потом сам за голову взялся».

За різниці у два м’ячі на користь господарів останнє гольове слово сказали львів’яни. Але на результат це не вплинуло — Харківська область виграла з рахунком 9:8. Дебют Тараса Головкіна на посаді головного тренера приніс його команді перший трофей сезону.

Тарас Головкін, головний тренер збірної Харківської області з водного поло:
«Я думаю, мы вырвали победу за счет того, что коллектив очень дружный, ребята молодые, на важные игры очень хорошо собираются. Держали свою линию атаки и защиты, а Львов в третьем периоде подсел».

Чоловічий чемпіонат України з водного поло почнеться 18-го жовтня.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У басейні НТУ «ХПІ» відбувся матч за Суперкубок України з водного поло серед чоловічих команд (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 октября 2018 в 22:03;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Грали збірна Харківської області та львівське «Динамо»".