• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

У Харкові нагородили батьків воїнів, що загинули на Донбасі (відео)

Общество   
У Харкові нагородили батьків воїнів, що загинули на Донбасі (відео)

Церемонія відбулася в готелі «Харків» напередодні Дня захисника України.

Тетяна Блінова розповідає, її син Владислав пішов в армію в серпні 2014 року. Старший сержант Збройних сил України з позивним «Білка» загинув 5 квітня того ж року на блокпосту «Фасад».

Тетяна Блінова, мати загиблого воїна

Погибли их сразу четыре человека, их сбила ракета на машине. Такой город Счастье. И столько несчастья принесло сразу семьям. Это тяжело все переживать до сих пор и это будет рана на всю жизнь, она никогда не заживет.

Владиславу було 36 років, у нього залишилися дружина і син-підліток. Поховали бійця на цвинтарі в Мерефі, звідки він родом. Десантника посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою «Народний герой України». Ще один боєць Антон Хомань служив у 28 бригаді. Його батьку Івану складно розповідати про сина. 2 роки сім’я вимагала розслідування причин смерті військового. За офіційною версією, 31 – річний розвідник загинув на блокпосту «Лікарня» в місті Мар’їнка в результаті травми голови. Але через деякий час з’ясувались точні обставини.

Іван Хомань, батько загиблого воїна

Был в разведке, там погиб 25 июня 2015 года. Попали под минометный обстрел. Защищал Родину, неньку нашу Україну.

13 травня в День матері в Харківській філармонії вже вручали нагороди матерям загиблих військових. Тих, хто не зміг бути присутнім, запросили на святкування напередодні Дня захисника України.

Марина Полякова, керівник ГО «Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України»

Вручение знаков почтения нашим родителям – это очень непростое дело. Во-первых, зашкаливают эмоции, всегда комок в горле, потому, что смотреть в глаза родителям, у которых погибли дети, это очень непросто. Но я считаю, что мы обязаны это делать, обязаны помнить, кто воспитал этих ребят.

Марина Полякова стверджує, батькам загиблих воїнів боляче не менше, ніж матерям.

Марина Полякова, керівник ГО «Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України»

Может папы не так показывают свои эмоции, возможно, не так часто плачут, как мамы, но они страдают же не меньше. И мы папам вручаем медаль «За незламність духу», потому что папы воспитали настоящих мужчин, настоящих героев. И есть у нас папы, которые воспитали своих детей сами, и сегодня мы в первый раз вручили «За гідний вчинок».

Всього в рамках заходу вручили близько 100 нагород.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові нагородили батьків воїнів, що загинули на Донбасі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 октября 2018 в 17:28;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Церемонія відбулася в готелі «Харків» напередодні Дня захисника України.".