• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Частина Олексіївки і досі без опалення (відео)

Общество   
Частина Олексіївки і досі без опалення (відео)

У «Харківських теплових мережах» обіцяють ліквідувати усі аварії до 18:00 2 листопада.

Олена Нагорна кореспондентка

1 листопада — день, коли «Харківські теплові мережі» анонсували підключення опалення по всьому місту. Але сьогодні ліквідація аварій продовжується. Найбільше дефектів — 24 — в Шевченківському районі.

Це одна з розкопаних теплотрас на Олексіївці. Частина району поки без опалення, а гарячої води у декого немає кілька місяців. В «Харківських тепломережах» пояснювали, що графіки ремонтів зсунулись через відключення ТЕЦ-5 . За словами мешканки району Лариси Коршунової, опалення було лише день, але потім теплоносій перекрили. Гарячої води у пенсіонерки немає з середини серпня.

Лариса Коршунова, мешканка будинку №75 по проспекту Перемоги

Обогреватель есть. Дуйка. Включаешь, и она нагревает хорошо. Но электроэнергия. Я спрашивала: у вас есть горячая вода? Бойлеры эти, бойлеры у многих. Но у нас много людей. У нас будет электроэнергия быстро уходить.

В дитячому садочку №411 батареї досі холодні. Батьки повідомили нам, що зверталися в диспетчерські служби і навіть писали міському голові. Скрізь просили почекати і нарікали, що не вистачає аварійних бригад.

Надія Климчук, вихователька ДНЗ №411

Родители жалуются. Дети еще как бы этого не понимают. Хотелось бы, чтобы было теплее.

Завідувачка дитсадка запевняє, що заклад відвідують всі 150 вихованців.

Тетяна Вовченко, завідувачка ДНЗ №411

Звичайно, ми не залишаємо дітей так, щоб дитячий садочок зовсім не опалювався. В кожній групі, в кожній спальні є обігрівачі. Відбуваються пориви на теплотрасі. Їх усувають, за можливості усувають. Обіцяють з години на годину дати опалення.

Ірині Дудкіній пощастило більше. Опалення в будинку №30 тридцять по вулиці Архітекторів увімкнули в неділю. Поки має можливість, жінка знаходиться з доньками вдома. Але щодня гуляють на території дитсадочку.

Ірина Дудкіна, мешканка будинку №30 по вулиці Архітекторів

Ну а садик, понятно — порывы. А как его включить? Гейзеры чтоб били? Делают же. Я видела, что идут ремонтные работы. Мы сидим дома временно. Включат отопление — пойдем в садик.

В «Харківському антикорупційному центрі» вважають, що не вистачає працівників, які мать ремонтувати мережі. Друга причина — скрутне фінансове становище комунального підприємства.

Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Світовий банк надав кредит «Харківським тепловим мережам» на зміну інфраструктури більше 100 мільйонів доларів. Харківська міська рада надала в 2018 році фінансову допомогу на 150 мільйонів гривень, а також 170 мільйонів на реструктуризацію боргу з газу тепловим мережам. Також є борги у «Харківських теплових мережах». Найбільше — за електроенергію. Більше 350 мільйонів гривень.

Згідно з інформацією на сайті «Тепломереж» всі аварії в Шевченківському районі мають ліквідувати до 18:00 2 листопада. В інших районах — вже з 1 числа. Тим часом, комунальникам погодили нові підвищені тарифи на опалення і гарячу воду.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Частина Олексіївки і досі без опалення (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 ноября 2018 в 18:14;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У «Харківських теплових мережах» обіцяють ліквідувати усі аварії до 18:00 2 листопада.".