• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Цьогоріч в Україні стартує пілотний проект сертифікації для вчителів (відео)

Общество   
Цьогоріч в Україні стартує пілотний проект сертифікації для вчителів (відео)

За 3 дні близько 14 вчителів Харкова та області подали заявки на сертифікацію.

Цього року в Україні стартує пілотний проект сертифікації вчителів. Його мета — перевірка якості викладання та обізнаності фахівця. Як інформувала міністр освіти України Лілія Гріневич, поки що проект буде стосуватися тільки вчителів молодших класів, в планах — охопити і старшу школу. Реєстрація стартувала три дні тому. За цей час у Харкові та області подали заявки на сертифікацію 14 вчителів. Усього в рамках пілотного проекту перевірять рівень знання 50 освітян регіону. .

Олександр Сидоренко, директор Харківського регіонального центра оцінювання якості освіти
 Сертифікація вчителів – це та довгоочікувана програма про яку вже дуже багато говорили, яка переслідує на меті, в першу чергу підняття престижу вчительської професії і підняття рівня навченості дітей через підняття рівня кваліфікації вчителя.

Сертифікація проходитиме у 3 етапи. Тестування за типом ЗНО, демонстрація практичного досвіду вчителів та особисте портфоліо. Оцінювати буде комісія із представників регіонального центра оцінювання якості освіти. Сертифікат видаватимуть тим, хто за усіма етапами отримав потрібну кількість балів. Окрім цього вчителів чекає надбавка до зарплатні.

Діана Ротфорт, регіональна координаторка пілотування нового державного стандарту
Безумовно, людські якості які будуть націлені на позитив, на розвиток, на те, щоб подолати все це повинен мати вчитель. Бо він може бути професіоналом, він може бути обізнаним, може добре знати методики і технології, усе, але не буде відчувати у собі впевненості, не буде бачити зворотній зв’язок учнів.

Як каже Діана Ротфорт, поки що реакція вчителів неоднозначна. Хтось боїться подавати документ на сертифікацію, хтось запевняє — чекає на змогу оцінити свої навички. Сертифікацію проходитимуть лише за бажанням і якщо не склав – це не матиме негативних наслідків.

Ольга Лаврова, викладачка початкових класів
 Мене спонукало до участі у сертифікації, мабуть, бажання випробувати свій професіоналізм, відповідати вимогам часу, які зараз у сучасному світі виникають в освітньому просторі.

Яніна Гусь, викладачка початкових класів
Я поки що не планую подавати на сертифікацію. Вважаю, що мені ще треба трошки попрацювати над своєю самоосвітою.

Як повідомила міністр освіти України, цього року не більше 1000 вчителів пройдуть сертифікацію, на наступний рік кількість учасників проекту збільшуватиметься.

Автор: Олександра Адамчук
Популярно

Вы читали новость: «Цьогоріч в Україні стартує пілотний проект сертифікації для вчителів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 января 2019 в 18:16;
  • Корреспондент Олександра Адамчук в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За 3 дні близько 14 вчителів Харкова та області подали заявки на сертифікацію".