• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +23°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У Харкові відбувся дев’ятий турнір із вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Дуная (відео)

Общество   
У Харкові відбувся дев’ятий турнір із вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Дуная (відео)

Змагання зібрали близько 500 учасників із семи країн. 

15-річна харків’янка Альбіна Рілля — минулорічна переможниця меморіалу Дуная і срібна призерка чемпіонату Європи. Але ще і у цьому році вона молодша за віковій поріг турніру. До фіналу дійшла з достроковими перемогами, а в головній сутичці поступилась Наталі Клівчуцькій з Херсонської області.

Альбіна Рілля, срібна призерка турніру
Начала пропускать «боковую ногу», мне надо было наоборот — отжимать голову, а я вставала. Колено вчера потянула, мышцу.— Насколько это мешало?— Просто отвлекало от борьбы.

У юнацькому турнірі нагоду вибороти золоту нагороду мав 15-річний Володимир Кочанов, який також молодший від заявленого вікового цензу. Він програв фінал грузину, але того на чемпіонаті України не буде, а саме там хлопці відбиратимуться на європейську першість. Минулу Кочанов пропустив, бо програв львів’янину Олександру Зазуляку. Тепер — переміг його в чвертьфіналі.

Володимир Кочанов, срібний призер турніру
Это была, наверное, даже самая важная схватка. Азарт был, надо было отыграться и показать, что все-таки зря я не поехал на чемпионат Европы.

Завершився турнір командною першістю. З кожного боку — по десятеро представників різної ваги. Це — нечастий для боротьби формат, але традиційний для меморіалу Дуная.

Євген Ручка, президент федерації спортивної боротьби Харкова
Это для того, чтобы борцы могли максимального много побороться схваток, приезжая в Харьков. То есть, даже если предварительно он в личных соревнованиях проиграл, он может получить опыт в командных соревнованиях.

У командному фіналі зійшлись Україна і Грузія. Матч завершився повною нічиєю — і за перемогами, і за підрахунком балів. Вдалися до підрахунку якості дій борців і лише за цим показником перемогли грузини. Високий емоційний тиск — дуже потрібна умова, аби перевірити моральні кондиції спортсменів.

Гіоргі Квінікадзе, головний тренер збірної Грузії
Кто-то выиграет, кто-то проиграет, но спортсмен должен показать характер. А мы наблюдаем за этим и потом знаем, с кем имеем дело, как надо работать, какие навыки у спортсмена. И результат получается.

У особистій першості господарі виграли ще два «срібла». Серед дівчат призеркою стала Дар’я Рутенко, серед хлопців — Рустам Пєлін.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся дев’ятий турнір із вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Леоніда Дуная (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 января 2019 в 20:31;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Змагання зібрали близько 500 учасників із семи країн".