• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

З початку року на Харківщині службові собаки виявили п’ять фактів зберігання наркотиків (відео)

Общество   
З початку року на Харківщині службові собаки виявили п’ять фактів зберігання наркотиків (відео)

У кінологічному центрі Нацполіції фахівці показали курсантам правоохоронного вишу, як проходять тренування. 

Курсанти університету внутрішніх справ вперше зібралися у кінологічному центрі Нацполіції. Тут їм показують, як поводити себе із собакою під час обшуків та затримань. Демонструють кілька ситуацій. Одна з них — знаходження собакою наркотичних речовин.

Німецька вівчарка за 10 секунд знайшла сумку. Працівники центру пояснюють, що використовують речовини, які за запахом схожі на наркотичні. Ще один прийом демонструють поліцейські-кінологи. Цього разу собаки будуть затримувати «злочинця».

І знову службовий собака схопив «зловмисника». Викладач Вадим Селюков каже, що таке заняття курсанти відвідують вперше.

Вадим Селюков, доцент кафедри адміністративної діяльності ХНУВС

Мені здається, що все вийшло и всім сподобалося, всі зацікавлені. 

Юлія Марінець, курсантка ХНУВС

Обычным офицером полиции я всегда могу быть, а вот офицер-кинолог — это что-то новое, необычное. 

Дмитро Матієнко — старший інспектор-кінолог та майор поліції. Він працює із бельгійською вівчаркою Шері близько трьох місяців. Пес більше 10 разів знаходив наркотичні речовини під час служби. Інспектор каже, що головне для собаки — це заохочення після гарного результату.

Олексій Сайганов, начальник кінологічного центру ГУ НП у Харківській області

Ці собаки, як вони побачили сьогодні на заняттях, в такому ж ритмі працюють на блок-постах, відпрацювання обшуків, затримання порушників. 

Також Олексій Сайганов розповідає, що за час профілактичного відпрацювання у регіоні службові собаки з початку року вже виявили п’ять фактів зберігання наркотиків.

Олексій Сайганов, начальник кінологічного центру ГУ НП у Харківській області

Два факти мали місце на посту ХТЗ, де у громадян в автотранспорті було виявлено наркотичну речовину канабіс. Один факт виявлення на стаціонарному посту Пісочин. Там було виявлено наркотичну речовину амфетамін. Один факт виявлення на території Південного вокзалу — наркотичну речовину канабіс. І один факт виявлення при відпрацюванні Індустріального району — опіумного маку. 

На стаціонарному посту поліції 429 кілометру також працюють службові собаки. Поліцейські зупиняють автівки та перевіряють на наявність заборонених речей.

Дмитро Щербань, лейтенант патрульної поліції

При остановке транспортного средства, если есть подозрения по поводу того, что у водителя имеются запрещенные предметы, привлекаем служебную собаку, проводим поверхностный осмотр как транспортного средства, так и граждан.

Правоохоронець каже, що сьогодні під час перевірки затримали чоловіка у стані наркотичного сп’яніння.

Дмитро Щербань, лейтенант патрульної поліції

Сегодня, да, собака обозначила своим поведением водителя. У водителя, к счастью, запрещенных предметов не оказалось, но водитель подтвердил тот факт, что употреблял запрещенные предметы. В частности, канабис. 

Чоловіка доправили на медичну експертизу. Якщо вона підтвердиться, йому випишуть протокол за 130 статтею — управління транспортним засобом у наркотичному сп’янінні. Поліцейські нагадують, що профілактичні відпрацювання триватимуть до 31 січня.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «З початку року на Харківщині службові собаки виявили п’ять фактів зберігання наркотиків (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 января 2019 в 22:00;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У кінологічному центрі Нацполіції фахівці показали курсантам правоохоронного вишу, як проходять тренування".