• Ср 17.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.57
  • EUR 42.16

У Харкові відбулась чергова сесія міської ради (відео)

Общество   
У Харкові відбулась чергова сесія міської ради (відео)

Активісти блокували трибуну і вимагали виконання ухвали суду щодо призупинення дії нових тарифів. 

На трибуну сесійної зали вішають плакати. Їх принесли «злі харків’яни». Так називають себе активісти, що вимагають повернути проїзд у метро по 5 гривень, а в тролейбусах та трамваях — по 4.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова

У нас есть другие решения исполнительных органов Харьковского городского совета, которые обязательны к исполнению. Мы работаем согласно им. Их никто не оспорил. В Харькове работают тарифы согласно действующему законодательству. 8 гривен метро, 6 гривен — трамвай и троллейбус.

Першим питанням пропонують схвалити підвищення вартості проїзду. Активісти та низка депутатів вимагають пояснити цей проект рішення, бо не мали змоги з ним ознайомитись.

Володимир Рисенко, юрист ГО «Харківський антикорупційний центр»

Внесение вопроса в повестку непосредственно с голоса на сессии регламентом сессии не предусмотрено.

А от присутньому нардепу Віталію Купрію слова не надають. Не обходиться без взаємних образ і нецензурної лексики.

Дмитро Маринін, екс-депутат Харківської міської ради

Кернеса в отставку. Не оправдал доверия. — Граждан.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова

Уважаемые депутаты, пожалуйста, кто хочет предоставить слово этим шумно-буйным, прошу проголосовать.

6 лютого виконком міськради схвалив підвищення вартості проїзду в електротранспорті. «Харківський антикорупційний центр» подав позов до суду, який на час розгляду призупинив дію тарифів. У відповідь 20 лютого виконком зібрався повторно і вніс зміни до попередніх рішень.

Володимир Рисенко, юрист ГО «Харківський антикорупційний центр»

Харківський виконком, порушуючи вимоги чинного законодавства, після відкриття кримінальної справи прокуратурою за «умисне невиконання рішення суду» вніс зміни до рішень, які вже призупинені. Це неможливо, це юридичний абсурд.

У суді активісти закидають виконкому процедурні порушення. Економічне обґрунтування тарифів не оскаржується. Проте, як виявилося, з розрахунками не ознайомили навіть депутатів міськради.

Олександр Давтян, депутат Харківської міської ради

Пусть нам обоснуют: почему должно быть 8 гривен. А может быть, должно быть 15? Я вообще противник любых революционных действий. Есть решение суда — его надо выполнять.

В юридичному департаменті міськради повідомляють, що надали суду пояснення, чому ухвала не може бути виконана. І вже подали апеляцію.

Вячеслав Басараб, директор юридичного департаменту Харківської міськради

Решения исполкомов приняты в соответствии с законодательством. И мы доказываем это в суде. Прекращение действия этих тарифов может привести к убыткам предприятий, которые обеспечивают перевозки граждан.

Під час чергової перерви будівлю перевіряють правоохоронці — через повідомлення про теракт. Евакуація не проводиться.

Сергій Бірбасов, начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Харківській області

Невідомий з мобільного телефона зателефонував на лінію «101» ДСНС. І повідомив, що на мітингу біля міськради на площі Конституції, 7 в мегафон говорили про планування теракту.

Більшість схвалила рішення виконкому про підвищення тарифів. Опозиція намагалася винести питання на повторне голосування, але безрезультатно. Частина активістів залишила залу після висловлювання мера на адресу колишнього депутата міськради Дмитра Мариніна.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова

Выведи свою группу людей отсюда. И хватит здесь вообще указывать. Кто ты есть такой? Ты кнопка.

Згодом залишили залу представники фракції «Самопоміч», а ще через якийсь час — і міський голова. Усі подальші питання затверджувалися без доповідей та обговорень. Депутати, зокрема, внесли зміни до бюджету. Тим часом Антимонопольний комітет оприлюднив результати перевірки нових тарифів. Попередньо встановлено, що до розрахунків включили витрати, не пов’язані з перевезенням пасажирів. Інформацію передали до прокуратури.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбулась чергова сесія міської ради (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 февраля 2019 в 18:46;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Активісти блокували трибуну і вимагали виконання ухвали суду щодо призупинення дії нових тарифів".