• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Мамай хоче «порішати» через суди своє повернення на посаду мера Полтави

Общество   
Мамай хоче «порішати» через суди своє повернення на посаду мера Полтави

Відсторонений з посади міського голови Олександр Мамай має намір повернутися на свою посаду через суд

Судове засідання в Другому апеляційному адміністративному суді (м. Харків) заплановане на 26 березня. Відеоблогер Андрій Карпов в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив, що екс-мер ходить по місту і розповідає, що він «домовився» із суддями і незабаром повернеться на посаду

«Колишній голова міської ради Мамай – це яскравий приклад політика, який купує голоси «за гречку». Він звозив бабусь, видавав їм гречку. І сьогодні наше місто доведене до дуже непрезентабельного стану. Нарешті Полтавська міськрада звільнила Мамая з посади, але він намагається відновитися. І хоч у Полтаві йому не вдалося це зробити через суди, але зараз він намагається «порішати» питання через харківські суди», – наголосив Карпов.

«У мене товариш надсилає повідомлення, що мер, якого міськрада відсторонила з посаду в наглу ходить і розповідає що я все порішав і я повернуся до своїх повноважень і ви мені будете підпорядковуватися, лякає людей», — заявив в телеефірі журналіст Роман Реведжук. За його словами «було б логічно якби представники «Нацдружин» поїхали до Олександра Мамая і запитали його: «товаришу, а тобі не здається, що після двох революцій ми змінилися і ніхто не може купувати суддів і  говорити, що я все порішав»

«Нацдружини» мали б підтримати громаду Полтави, яка відсторонила мера, який замішаний у корупції, і який сьогодні каже, що він домовився в суді та буде поновлений на посаді у найближчий час. Гадаю, що в цей день «Нацкорус» міг би стати на сторону державності та сказати, що у нас в країні є і хороші речі», — таку думку в ефірі «Прямого» висловив народний депутат Сергій Хлань.

Нагадаємо, 14 вересня Полтавська міськрада достроково припинила повноваження міського голови Олександра Мамая. Таке рішення шляхом таємного голосування підтримали 29 з 42 депутатів.

Своє звільнення екс-мер оскаржив у суді. 22 грудня 2018 року Полтавський окружний адміністративний суд  відмовив Олександру Мамаю у поновленні на посаді. Екс-мер подав апеляцію

Справу щодо поновлення його на посаді міського голови Полтави розглядатимуть у Другому апеляційному адміністративному суді 26 березня. Колегія суддів: Армен Бегунц, Микола Яковенко та Ольга Лях.

Раніше Олександр Мамай запевнив, що повернеться на посаду міського голови до кінця грудня, потім казав, що в кінці березня – на початку квітня.

В грудні 2018 року Мамаю вручено підозру у вчиненні дій щодо маніпулювання з реєстром (через втрачені ключі реєстраторів різних райцентрів інших областей вносив себе як діючого міського голову до реєстру).

Автор: Екатерина Сухомлинова
Популярно

Вы читали новость: «Мамай хоче «порішати» через суди своє повернення на посаду мера Полтави»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 марта 2019 в 18:53;
  • Корреспондент Екатерина Сухомлинова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Відсторонений з посади міського голови Олександр Мамай має намір повернутися на свою посаду через суд".