• Чт 02.05.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.52
  • EUR 42.36

Вибори-2019: як правильно зробити вибір (відео)

Общество   
Вибори-2019: як правильно зробити вибір (відео)

Вибори президента відбудуться вже цієї неділі. 

Виважено оцінити програми та заяви кандидатів в президенти, а також зробити свідомий вибір. Громадське об’єднання «Виборча рада UA» виділяє основні питання, на які повинен звернути увагу кожен перед тим, як віддати свій голос за того чи іншого кандидата.

Євген Бистрицький, доктор філософських наук

Що робити людям, які намагаються думати в Україні? Можливо, розібратися з тим, за кого голосувати та як оцінити, допомогти собі і людям зробити те, що ми називаємо свідомий та раціональний вибір.  Ми хотіли, щоб все ж таки донести до виборців України, що навіть у цих умовах треба і можна зробити свідомий та більш раціональний вибір.

«Виборча рада UA «- це колективна ініціатива, яка об’єднує на волонтерський основі представників різних сфер українського суспільства – науки, освіти, експертного середовища, ЗМІ, культури та бізнесу.

Ігор Каліушко, експерт в галузі права, голова правління Центру політико-правових реформ

Програма кандидата в президенти — це той основний документ, який повинен давати відповідь на найважливіші питання, і нічого важливішого, ніж ставлення кандидата в президенти до Конституції України, мені здається, нічого не повинно бути. 

В об’єднанні наголошують, що у більшості передвиборчих програм кандидатів домінують питання, які не пов’язані з конституційними повноваженнями голови держави.

Ігор Каліушко, експерт в галузі права, голова правління Центру політико-правових реформ

У цих програмах вони дуже багато обіцяють і рідко пояснюють, яким чином вони збираються це виконати і зробити.

Письменник та громадський діяч Сергій Жадан вважає: виборцям потрібно більш критично оцінювати кандидатів, яких вони підтримують.

Сергій Жадан, письменник та громадський діяч

Навіть, якщо ми говоримо про діючих представників влади, які балотуються, ми не готові оцінити те, що було зроблено за цих 5 років. Тому що все знов зводиться до якихось популістських речей, які з’являються на бігбордах, до узагальнень, маніпуляцій. При цьому якісь реальні речі нами не проговорюються, навіть якщо вони є, вони нами не проговорюються та не усвідомлюються. 

Експерти виділяють  три питання, які кожен виборець повинен собі задавати, щоб обґрунтувати вибір. У першу чергу, що обіцяє і планує зробити той чи інший кандидат в президенти. Друге — з ким він хоче це робити, чи є в нього команда? Втретє — чи можна вірити цьому кандидату, враховуючи історію його життя та діяльність на попередніх посадах.

Автор: Ольга Куріленко
Популярно

Вы читали новость: «Вибори-2019: як правильно зробити вибір (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 марта 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Ольга Куріленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вибори президента відбудуться вже цієї неділі".