• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Побиття дівчинки нянею у Харкові: суд планує переходити до дебатів (відео)

Общество   
Побиття дівчинки нянею у Харкові: суд планує переходити до дебатів (відео)

Під час останнього засідання допитали свідків.

На початку засідання Сергій Строгов — адвокат обвинуваченої Світлани Савченко — просить заборонити знімати свідка через загрозу громадського тиску та обмежитися у залі суду лише аудіофіксацією. Прокурор і адвокат потерпілих — проти. Суддя відмовляє та розпочинає допит. Донька обвинуваченої няні Світлани Савченко 22-річна Ольга розповідає про день, коли мати викликали до поліції через заяву матері дівчинки з ДЦП Лариси Сандево.

 Ольга Савченко, донька Світлани Савченко
15 марта 2018 года примерно в 11 часов дня мне позвонила мама и попросила, чтобы я привезла паспорт в отдел полиции Шевченковського района.

Донька обвинуваченої запевняє: мама не знала, що її знімали на відеокамеру, коли вона доглядала за дитиною. За словами дівчини: родина Сандево кілька останніх місяців не доплачувала Савченко. Матері гроші були потрібні на лікування. Також, за словами свідка, Лариса Сандево кілька разів залишала доньку одну до приходу няні. У свою чергу, Світлана Савченко повідомляла роботодавиці, коли помічала садна на тілі дівчинки. Захисниця потерпілих Іммілейла Абдуллаєва-Мартиросян просить суд звернути увагу, що дочка обвинуваченої читає свідчення з листочків. Адвокат Савченко каже, що то її нотатки.

Після допиту свідків захисник обвинуваченої Сергій Строгов просив визнати довідку про судимість Світлани Савченко, її копію паспорта, копії медичних довідок дівчинки з ДЦП Валерії Сандево неприпустимими. Усього було чотири клопотання. Головним адвокат вважає визнання неприпустимим висновок судмедексперта про стан потерпілої.

Сергій Строгов, адвокат Світлани Савченко
Согласно криминально-процессуальному кодексу обратится к судебному эксперту может только сторона криминального производства. В данном случае это обратилась Сандево Лариса, которая в зале слушания была допрошена в качестве свидетеля. Т.е. она участник судебного производства, но не сторона, она не имела права обращаться.

Сторона звинувачення проти розгляду клопотання зараз. Захисниця потерпілих вважає, що адвокат обвинуваченої клопотаннями намагається затягнути справу. За словами Абдуллаєвої-Мартиросян, обвинувачена під час розгляду справи, яка триває близько року, провини так і не визнала.

 Іммілейла Абдуллаєва-Мартіросян, адвокатесса Лариса Сандево
Ставлення Савченко не змінилося. Ніякого співчуття або прояву якоїсь поваги до дитини не проявлено. Її ставлення не змінилося. Дитина отримує належне їй лікування, догляд.

Суддя оголосив перерву, щоб сторони підготувалися до дебатів. Наступне засідання призначили на друге травня.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «Побиття дівчинки нянею у Харкові: суд планує переходити до дебатів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 16 апреля 2019 в 19:17;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Під час останнього засідання допитали свідків".