• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

За тиждень вартість полуниці на Харківських ринках зменшилася удвічі (відео)

Общество   
За тиждень вартість полуниці на Харківських ринках зменшилася удвічі (відео)

Ціна на ягоду знизилася до 60 гривень за кілограм. Це на 7% відсотків менше ніж минулого року.

Торгові прилавки на Центральному ринку продовжують заповнюватися полуницею. Продавці кажуть: привозять ягоду з Херсона та Одеси.

Світлана, продавчиня

Из Херсона привозят. Уже цена упала. Она стоила выше 100 гривен — 120-150. А сейчас стоит 60-70. Уже нормально начали покупать, когда подешевело уже начали покупать.

Володимир, продавець

Клубника невкусной не бывает. Клубника всегда вкусная. Она ж имеет свойство созревать. То есть, ее больше становится. И чем больше созревает, тем дешевле.

Полуниця на ринках Харкова дешевша ніж у цей же період торік на 5-7% відсотків. Цього року літні ягоди дали ранній та багатий врожай через сприятливу погоду, розповідають продавці. Адже, за їхніми словами, дощі та спека — запорука солодкої полуниці.

Вікторія Бондаренко, кореспондентка

На ринках Харкова полуниця подешевшала вдвічі. Ще тиждень тому ціна на ягоди була 120 гривень. Зараз — 60 за кілограм. А все через те, що ягоди дозріли на тиждень раніше.

Охочих поласувати ягодами чимало. Люди кажуть: сезон починають саме з полуниці, але поки що беруть небагато.

Олена, харків’янка

Я в метро покупала и мне не понравилась. Вот пришла на рынок поэтому. — Как выбираете? — По внешнему виду. Посмотрела понравилась, попробовала — сладенькая и взяла. Ну потому что фрукты всегда как бы витамины, поэтому хочется сейчас уже начинать, что-то пробовать.

Олена розповідає: купує ягоди лише на ринках, бо впевнена, що там їх перевіряють. Адже, за даними Мінздоров’я, полуниця вважається найбільш забрудненим нітратами та фунгіцидами продуктом. А це може спричинити різні захворювання. Водночас не оброблена хімікатами ягода корисна для здоров’я — має протизапальну дію та насичена вітамінами. Про це наголосила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України

Антиоксиданти запобігають окисленню ліпопротеїнів крові та стінок судин, тож полуниця знижує ризик серцево-судинних хвороб. Її компоненти також підвищують чутливість клітин до інсуліну, покращують стан пацієнтів з метаболічним синдромом і навіть знижують ризик раку ротової порожнини та стравоходу.

За словами експертів, полуниці слід вживати не більше 300 грамів на день. Адже ці ягоди можуть викликати висипання.

Алергія на полуницю є приблизно в 6-8% дітей та 9% дорослих. Алергія небезпечна тим, що алерген може викликати анафілактичний шок — масивну імунну реакцію, яка призводить до ускладнення дихання.

Продавці стверджують: будь-яку полуницю потрібно вимочувати перед їжею — залити водою на півгодини. Від цього смак не втрачається, а шкідливих речовин стає менше.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «За тиждень вартість полуниці на Харківських ринках зменшилася удвічі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 мая 2019 в 18:31;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Ціна на ягоду знизилася до 60 гривень за кілограм. Це на 7% відсотків менше ніж минулого року.".