• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Гроші на ремонти, освіту та медицину: у Харкові відбулась сесія обласної ради (відео)

Общество   
Гроші на ремонти, освіту та медицину: у Харкові відбулась сесія обласної ради (відео)

Депутати розглянули більше півсотні питань. 

Депутати обласної ради зібралися на чергову сесію. Серед них новачок — Олександр Дорошенко. На початку нагороджують відзнакою «Слобожанська слава» героя з Чугуївщини. Юрій Малявін знешкодив чоловіка, який погрожував підірвати автобус. Ветеран Афганської війни врятував півсотні пасажирів. Депутати вітають чоловіка стоячи.

Серед основних питань — внесення змін до бюджету з урахуванням субвенцій з державної казни. 29 мільйонів гривень спрямують на забезпечення телемедицини. Реконструюватимуть обласний шпиталь ветеранів, першу обласну дитячу лікарню та медзаклади в районах.

Юлія Світлична, голова ХОДА
 Було виділено додаткове фінансування для будівництва онкологічного комплексу. Ми розраховуємо на те, що буде співфінансування з державного бюджету. І надали свої пропозиції для того, щоб держава врахувала. Це є надзвичайно важливий соціальний об’єкт. І паралельно просимо міністерство охорони здоров’я врахувати можливість оснащення новим обладнанням та устаткуванням онкологічного комплексу.

До шкіл закуповуватимуть автобуси, меблі та комп’ютери. У Люботині та Південному реконструюватимуть дитсадки, а в ліцеї селища Слатине відремонтують спортзалу. Усього в районах з’являться ще 18 спортмайданчиків. Усі будівництва та реконструкції внесені до програми соцекономрозвитку регіону. Депутати додають до неї більше шістдесяти об’єктів на суму понад 200 мільйонів гривень.

Андрій Колос, директор департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА
 Взагалі на сьогодні програма соціально-економічного розвитку Харківської області містить близько 800 об’єктів на загальну суму більше 5 мільярдів гривень. За підсумками чотирьох місяців поточного року в роботі знаходяться 73 об’єкти, які вже профінансовані майже на 240 мільйонів гривень.

Також на сесії пообіцяли якнайшвидше вирішити питання з невиплатою зарплат учителям Сахновщини — людям заборгували більше мільйона гривень. Голова району пояснює: грошей не вистачає, бо до місцевого бюджету стало надходити менше податків від пайщиків.

Марк Беккер, перший заступник голови ХОДА
Та сумма, которая на сегодняшний день есть — более миллиона гривен на выплату заработной платы, в том числе педагогическим работникам — будет выплачена в ближайшее время за счет резерва непосредственно района. Мы держим на контроле этот вопрос.

Якісне вуличне освітлення — в усі куточки регіону. До програми «Енергія світла» включили 9 нових об’єктів — це райони, міста та об’єднані громади. Наразі на проект виділено 21 мільйон з 50 запланованих. Окремо депутати зупинилися на ситуації в Лозовій.

Сергій Магдисюк, директор департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА
 Была переброска денег, потому что за ту сумму, которая там есть, нет возможности полностью выполнить объект. На него еще нет проектно-сметной документации. Мы его немножечко отодвинули. Но в течение этого года при условии финансирования программы он будет реализован. — 300 тысяч? — Да, 300 тысяч.

Наразі на Харківщині створено 18 об’єднаних територіальних громад. Але зміни до перспективного плану депутати не підтримали.

Михайло Черняк, заступник голови ХОДА
По перспективному плану в Ізюмі було дві громади. Сьогодні планується утворити три. З центром у місті Ізюм, буде до нього доєднання. ОТГ Оскільська, яка вже створена і з 2017 року вона працює. Є Бугаївська громада. 

Серед інших питань — оновлення виставкової зали історичного музею в Харкові та будівництво парку в Дергачах. У районах ремонтуватимуть покрівлі багатоповерхівок, водогони та тепломережі. У Куп’янську відновлять колектор, де нещодавно один комунальник загинув і ще двоє постраждали.

 Юлія Світлична, голова ХОДА
Більше будемо ремонтувати і закладів освіти, і охорони здоров’я. Також є об’єкти сфери житлово-комунального господарства. Ну і, звичайно, дороги. Ремонти доріг будуть продовжуватися в Харківській області відповідно до графіку, відповідно до тих планів, які були затверджені обласною радою.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Гроші на ремонти, освіту та медицину: у Харкові відбулась сесія обласної ради (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 мая 2019 в 18:46;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Депутати розглянули більше півсотні питань".