• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +24°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

У Харкові відкрився фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків (відео)

Культура   
У Харкові відкрився фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків (відео)

До конкурсної програми увійшли сім фільмів, які відібрали на найбільших європейських кінофорумах. 

Вихователька дитячого містечка «Отрадне» Інна Ширагіна прийшла з малечею на «Чілдрен Кінофест» вперше. Каже: часто водять школярів до кінотеатру.

Інна Ширагіна, глядачка «Чілдрен Кінофест»
Дети очень рады. Я с собой сегодня взяла малышей, потому как у наших выпускников сегодня ДПА. У деток много радости и нетерпения. Не можем дождаться когда зайдем в зал.

Вихованець дитячого містечка «Отрадне» Костя розповідає, будь-яку стрічку буде дивитись із задоволенням, адже любить і старі, і нові фільми.

 Костя Ткаченко, глядач «Чілдрен Кінофест»
— Те мультики что сейчас выпускают, они более интересные, более фантастические, больше нравятся детям. Потому что им больше нравится такое захватывающее. — А старые мультфильмы чем хороши? — Они не такие фантастические, интересные, некоторые поучительные.

У рамках «Чілдрен кінофесту» триває конкурс короткометражних фільмів, які знімали діти. 10 картин фіналістів покажуть на великому екрані у присутності авторів в усіх містах-учасниках фестивалю. Переможців конкурсу обиратиме професійне журі, а глядачі за допомогою голосування визначать переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій».

 Наталія Данильченко, представник головного партнера «Чілдрен Кінофест»
Конкурс між дітьми, які знімають ролики. Відео повинно бути не більше 8 хвилин. Короткометражки знімають діти від 7 до 14 років. Переможець отримає 20 тисяч гривень. Більше 160 робіт було представлено дітьми.

Під час фестивалю покажуть 7 кінофільмів для глядачів від чотирьох років. Спеціальною подією стане демонстрація комедії «Цирк», яка присвячена 130-річчю дня народження Чарлі Чапліна. Відкрила «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк». Вона розповідає о підлітках які у час Другої світової війни намагались врятувати тварин з місцевого зоопарку.

Андрій Бочарніков, координатор «Чілдрен Кінофест»
Программа різноманітна і фільми теж різні. Організатори намагаються підходити дуже відповідально до відбору фільмів, які демонструються дітям. Сьогодні відбулося відкриття о 14 годині. І кожного дня о 10 ранку будуть проходити покази.

«Чілдрен Кінофест» проходитиме до 9 червня в 24 містах України. Фестиваль закриє володар Гран-прі минулого року — фентезі-фільм «Сторожова застава» про подорож сучасного школяра у епоху Київської Русі.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відкрився фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 31 мая 2019 в 19:16;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "До конкурсної програми увійшли сім фільмів, які відібрали на найбільших європейських кінофорумах".